mamaplus

Durere fără margini pentru un cuplu de moldoveni. Bebelușul lor a murit în timpul nașterii

-
//
05.06.2023

Trei angajați din domeniul medical sunt sub anchetă pentru ucidere din culpă, după ce copilul unui cuplu de moldoveni din Italia a decedat în timpul nașterii la spitalul San Martino dinBelluno, provincia cu același nume din regiunea Veneto, scrie rotalianul.com. Potrivit ziarului Corriere delle Alpi, cercetaţi sunt medicul și două moașe care făceau parte din echipa de obstetrică și ginecologie la momentul decesului.

mamaplus

Părinții îndoliaţi sunt stabiliţi de ceva timp în localitatea Sedico, provincia Veneto. Ei mai au un băieţel, în vârstă de un an şi jumătate. 

Potrivit portalului italian, mama a avut o sarcină fără complicații și toate examenele diagnostice, inclusiv ultima ecografie, indicau un rezultat încurajator: fetiţa pe care o aşteptau era sănătoasă și activă, transmite publika.md.

Conform primelor rapoarte, nici faza travaliului nu a avut complicații. Totuși, la momentul nașterii naturale, a intervenit o hemoragie, care a dus la decesul copilului. Medicii nu au reușit să îl salveze, iar acum se încearcă stabilirea motivului.

La o săptămână de la tragedie, mama este încă internată în spital, iar tatăl a avut probleme de sănătate după ce a aflat de decesul bebeluşului.

Cei doi s-au adresat avocatei Anna Casciarri, care a depus o plângere la Parchet, cerând clarificări cu privire la ceea ce s-a întâmplat și răspunsuri la întrebarea de ce s-a ales nașterea naturală, la scurt timp după cezariană.

Avocata susține că decizia pentru nașterea naturală ar putea fi problema, dar recunoaște că acest lucru va trebui determinat în instanță, cu ajutorul unor medici experți.

Specialiștii subliniază că un uter care a trecut printr-o operație de cezariană are o cicatrice, care ar putea reduce elasticitatea comparativ cu țesutul uterin sănătos, crescând astfel riscul de ruptură în timpul contracțiilor de travaliu.

Procuratura din Belluno a început imediat investigația și a delegat poliția judiciară pentru a obține fișele medicale ale femeii.

Autopsia, programată pentru începutul săptămânii viitoare, va trebui să stabilească principala cauză a decesului copilului și dacă personalul medical și-a îndeplinit responsabilitățile în timpul travaliului și al nașterii.