mamaplus

Drama unui tată din Gaza ce a pierdut 11 membri ai familiei într-un atac

-
//
02.11.2023

Un bărbat în vârstă de 36 de ani din Fâșia Gaza, Khalil Khader, și-a pierdut toți cei patru copii în urma unui atac al Israelului, dar și alți membri ai familiei.

mamaplus

Khalil avea patru copii: Ibrahim (9 ani), Amal (5 ani), Kinan (2 ani și jumătate) și Rosa (18 luni). Bărbatul lucra la spitalul din Rafah ca inginer, scrie stirileprotv.ro

Casa lui este acum distrusă, printre dărâmături putând să găsească jucării și haine care au aparținut celor mici. 

În noaptea în care a avut loc atacul, pe 20 octombrie, Khalil era la spital. „O bombă masivă a explodat”, a spus el.

„Vecinii mei au venit la spital. I-am întrebat unde a avut loc bombardamentul. Și mi-au spus că pe lângă casa mea. A trebui să fug acolo ca să-mi verific familia. Am încercat să-i sun, dar nu răspundea nimeni. Și după cum se poate vedea... întreaga casă a fost bombardată”, a povestit Khalil.

11 membri ai familiei sale au murit: cei patru copii, două surori, tatăl în vârstă de 70 de ani, fratele său, cumnata și fiicele lor.

Soția lui Khalil a fost rănită grav și încă se află în spital.

Khalil s-a mai confruntat cu astfel de conflicte și până acum. Bucata de pământ unde locuiește el a mai fost disputată și în trecut.

„Îmi amintesc de războiul din 2014, soția mea era însărcinată, iar vecinii noștri au fost bombardați. Era în șapte luni și aproape că a căzut pe scări din cauza bubuiturii. Și mă gândeam cum să aducem copiii într-o astfel de viață? Am avut câte un vis pentru fiecare copil. Ibrahim era primul la școală și visam să ajungă medic cândva. Amal era foarte creativă, iubea să deseneze. Obișnuia să-mi arate desenele ei și uneori desenam și eu cu ea. Kinan era foarte jucăuș - toată lumea îl iubea. Și avea grijă de sora lui mai mică. Era mereu acolo să o protejeze pe Rosa și spunea să nu o atingem că este bebelușul lui. Iar acum s-au dus toți”, a mărturisit Khalil.

Bărbatul încă este în căutarea trupului surorii lui și trebuie să asigure șederea soției în spital.