mamaplus

Drama unui copil din Tighina, răpit de tată. Băiatul credea că mama sa e moartă

-
//
30.03.2022

Un copil de 14 ani a crezut toată viața că mama lui a murit și a locuit cu tatăl său în Transnistria. În anul 2011, un tribunal din Rusia, după divorț, a decis ca băiatul să locuiască cu mama lui, însă tatăl său l-a răpit și a plecat în străinătate, ascunzându-se mult timp în Ucraina, iar în 2015 stabilindu-se la Tighina. În toți acești ani, mama și-a căutat copilul cu disperare.

În urmă cu trei luni, profesorii din cadrul școlii unde învăța băiatul au atras atenția autorităților tutelare asupra faptului că minorul avea vânătăi. Procurorul și inspectoratul pentru minori au început să investigheze cazul. Potrivit vecinilor, copilul locuia cu tatăl său. Acesta era bătut și prost hrănit. 

Drept urmare, băiatul însuși a scris o plângere pentru a fi luat de la tatăl său și dus într-un centru de plasament temporar pentru minori.

În cadrul cercetărilor, s-a stabilit că băiatul are mamă. Astfel, oamenii legii au găsit-o pe mama care în toți acești ani și-a căutat fiul. Acum, copilul împreună cu mama lui au deschis un dosar penal împotriva tatălui.