mamaplus

Drama unei femei care și-a pierdut copilul și s-a ales cu paralizie: Soțul m-a părăsit

-
//
21.12.2023

A rămas paralizată, și-a pierdut copilul, apoi a fost părăsită de soț. Cum a reușit Viorica să treacă peste toate greutățile și provocările vieții, aflați în continuare.

mamaplus

Viorica a vorbit în cadrul proiectului „Femeile nu tac” cu Adrian Prodan. Aceasta a povestit că în anul 2019 a rămas însărcinată, la vârsta de 23 de ani, și era căsătorită, transmite Știri.md

Tânăra spune că atât ea, cât și soțul său și-au dorit mult un copil. De asemenea, tânăra menționează că, la început, sarcina a decurs bine. Ea mergea cu regularitate la medic, făcea investigațiile necesare. 

„După asta eu am aflat că, de fapt, analizele mele nu corespundeau normei. În timpul sarcinii aveam tensiunea foarte ridicată. Totul a decurs bine, însă în februarie analizele au început să fie mai rele. Medicul mi-a spus că totul este în regulă și eu nici nu m-am gândit să mă uit la analize”, povestește Viorica. 

La 31 de săptămâni de sarcină, Vioricăi brusc i s-a făcut rău. Soțul său a chemat în acea seară ambulanța. Tânăra a fost transportată la spital, unde medicii i-au spus că are lichid la creier și că are toate simptomele specifice eclampsiei, o boală care apare în special la femeile însărcinate.

„Nu înțelegeam ce se întâmplă atunci cu mine, de ce nu pot mișca mâna dreaptă. Medicii au spus atunci că a fost un adevărat miracol că mi-am revenit, pentru că șansele erau foarte mici. Această boală poate fi monitorizată foarte ușor, însă eu nu știam de acest lucru. Eu nici nu puteam merge, nu puteam vorbi, nu puteam nici numele să mi-l pronunț. Fără cârjă eu am început să merg după aproximativ un an”, își amintește Viorica. 

La scurt timp, s-a luat decizia de a i se face operația cezariană. Însă, din nefericire, copilul său, care era un băiețel, a trăit doar câteva zile. După o perioadă, cei doi soți au fost la mormântul fiului lor, aflat lângă bunica sa decedată.

„Eu l-am rugat să mergem la el în vizită. Doar că atunci eu încă nu puteam să merg. Am văzut mormântul lui din mașină”, spune aceasta.

După aproximativ doi ani de la momentul în care tânăra a rămas paralizată, relația cu soțul s-a înrăutățit. Acesta a plecat la muncă peste hotare și, la scurt timp, a anunțat că vrea să divorțeze.

„A plecat, eu i-am făcut o vizită acolo și gata. Cu asta totul s-a terminat. La scurt timp el m-a anunțat că vrea să divorțeze. Credeam atunci că eu sunt de vină. El nu mi-a mai spus concret de ce mă lasă. Am trecut greu peste această despărțire. A fost prima mea dragoste. Atunci am mers la psiholog și treptat mi-am revenit. M-am simțit folosită, pentru că din 2017 și până la despărțire totul era bine la noi”, își amintește Viorica.

Acum, prioritatea tinerei este sănătatea sa. Ea spune că se simte mai bine ca niciodată, are un serviciu pe care îl adoră și este fericită. Medicii i-au spus că există șanse mari ca mâna și piciorul său se vor mișca mai bine. De asemenea, Viorica muncește mult cu logopedul pentru a-și restabili vorbirea și puterea de a se exprima verbal.

Viorica speră că va avea o familie în viitor. Ea își dorește un copil. Din toată această lecție de viață, tânăra spune că a învățat să nu fie atât de credulă, în special cu medicii, dar și oamenii de lângă ea.