mamaplus

Drama unei bunici luptătoare: Și-a pierdut fiica ce a lăsat un copil

-
//
24.01.2024

O bunică din satul Slobozia raionul Ștefan Vodă luptă pentru a obține drepturile asupra nepotului pe care l-a crescut de la un an și două luni. Se întâmplă după ce fiica femeii a murit acum doi ani în urma unei boli incurabile, iar concubinul acesteia care figura în certificatul de naștere al micuței vrea să își atribuie drepturile părintești.

mamaplus

Cazul celor doi a ajuns în instanța de judecată după ce primăria din sat ar fi atacat bărbatul în instanță pentru că timp de șapte ani nu a achitat pensia alimentară și nu a participat în viața celui mic. Pentru a-i atribui dreptul bunicii asupra copilului primăria Slobozia a atacat bărbatul în instanța de judecată și cere decăderea din drepturile părintești al tatălui. Instanța durează mai bine de un an, timp în care copilul rămâne fără îngrijire legitimă, transmite Studio L.

Natalia Cociorba din satul Slobozia raionul Ștefan Vodă, povestește că acum doi ani sora ei de 38 de ani a decedat din cauza unei boli incurabile. Ia rămas un nepot de cinic ani, care de la un an și două luni a fost crescut de bunica.

Mama copilului rămasă singuratică după ce l-a născut a fost nevoită să plece la muncă peste hotare pentru a câștiga un ban.

Nepotul rămas averea asupra sa doar certificatul de naștere în care figura numele și prenumele tatălui, care, așa cum spun rudele și asistenții sociali din primărie nu ar fi  participat nici o zi în viața copilului.

După deces însă bărbatul le-a zis rudelor fostei concubine că va lua copilul și nu le va elibera nici un act care ar permite creșterea acestuia în  continuare de către bunică sau sora mamei

De doi ani rudele decedatei merg prin instanță pentru a cere decăderea bărbatului din drepturile părintești și a-și legaliza dreptul asupra minorului.

Bunica copilului spune că l-a crescut din fașă și că timp de șapte ani a văzut tatăl copilului doar de câteva ori 

Familia femeii decedate se tem că Primăria Slobozia să nu piardă judecata și că într-o zi să rămână fără nepot. Asta pentru că actuala concubină a tatălui copilului ar activa secretară la procuratura Ștefan Vodă și ar avea influențe asupra organelor de drept.

La data de 17 ianuarie la Judecătoria Ștefan Vodă a avut loc o nouă ședință de judecată pe acest caz, instanța a sugerat celor două părți implicate în proces să se împace printr-un proces de mediere până la finele lunii mai.

Bunica copilului de 74 de ani spune că dacă instanța nu îi va face dreptate este gata să ajungă după fiică în mormânt, ea afirmă că nu va rezista unui astfel de atac și că tot ceea ce ia mai rămas din urma fiicei este acest copil.

Vecinii femeii spun că unica alinare a bunicii este acest nepot, fără de care nu ar supraviețui.

Care vor fi hotărârile ulterioare ale instanței de judecată nu se știe, cert este că aceasta a sugerat celor doi ca până în data de 30 mai să se împace.