mamaplus

Două tinere din Bălți au născut chiar de Ziua Copiilor. Bebelușii Amelia și Uliana au primit cadouri

-
//
03.06.2022

Două tinere din Bălți au născut chiar de Ziua Internațională a Copilului. Cu această ocazie, mămicile au fost felicitate de către autoritățile locale, care li-au oferit cadouri și câte un sprijin financiar de 5 mii de lei. Pe data de 1 iunie, au venit pe lume două fetițe perfect sănătoase.

Natalia Ciubară are 25 de ani. Pe 1 iunie a devenit mămică pentru prima dată. A adus pe lume o fetiță, pe care a numit-o Amelia.

„Durerile au început de pe 31, dar a vrut să iasă pe întâi. Am născut-o la ora 14:48. Înseamnă o zi cu noroc. Prima zi de vară, ziua copiilor. O zi cu soare. A fost un copil dorit și este”, spune Natalia Ciubară.

Și Inga Paruta din Bălți este la prima sa naștere.

„Am născut greu, dar, Slava Domnului, totul e bine. Fetița, o cheamă Uliana, 3 kg 400 g, 51 de centimetri. Slava Domnului, totul a ieșit bine”, spune Inga Paruta.

La Bălți a devenit o tradiție ca micuții care se nasc de Ziua Internațională a Copilului, să primească cadouri împreună cu mămicile lor. Autoritățile le-au oferit hrană pentru bebeluși, scutece, produse de igienă și jucării.

„Un obicei special, deosebit, să omagiem copiii care s-au născut anume de Ziua Ocrotirii Copilului. Și anul acesta pe lume în municipiul Bălți au venit două bălțence, două fetițe, care din partea administrației publice locale, în numele primarului municipiului Bălți, au primit cadouri. Anul trecut am avut șapte copii, anul acesta doar doi copilași”, spune Veronica Munteanu, Șefa Direcției Generale ,,Asistența Socială și Protecția Familiei” din Bălți.

„Conform tradițiilor bune, la Bălți, celor născuți pe întâi iunie le oferim suport financiar și cadouri, tot de ce au nevoie astăzi tinerele mămici: jucării, scutece. Din fericire, bălțencele nu au de gând să plece din orașul nostru și cred că fetițele care s-au născut vor crește în orașul nostru și, de asemenea, vor munci pentru binele orașului. Este un eveniment special”, susține Nicolai Grigorișin, primarul municipiului Bălți.

În total, de Ziua Copiilor, la Centrul Perinatologic din Bălți au venit pe lume opt bebeluși.

„Au văzut lumina zilei două fetițe din municipiul Bălți, cu frumoasele nume, Amelia și Uliana. Iar echipa de bebeluși a mai fost completată cu încă patru băieți și două fete din raioanele republicii”, povestește Mihaela Petrov, purtătoare de cuvânt la Spitalul Clinic Bălți.

Amintim că, după lungi așteptări, Centrul Perinatologic din Bălți își schimbă sediul. Secția de ginecologie din cadrul maternității a fost deja transferată în incinta Spitalului Clinic din oraș. Noul sediu va fi dotat cu echipament medical modern și tot mobilierul necesar.