mamaplus

Două fetițe din Chișinău s-au rătăcit în drum spre magazin. Unde le-a găsit Poliția

-
//
20.01.2021

În după amiaza zilei de 18 ianuarie, în jurul orei 16:15, Inspectoratul de Poliție Buiucani din cadrul Direcției de Poliție a mun. Chișinău, a fost sesizat prin intermediul serviciului 112, de către o doamnă cu rugămintea să intervină, la depistarea locului aflării a două minore cu vârstele de 6 și 7 ani, care au plecat de la domiciliu într-o direcție necunoscută. 

În urma documentării cazului s-a stabilit că concubina tatălui a lăsat pentru puțin timp minorele în grija altei minore în vârstă de 8 ani, iar la întoarcere minorele deja nu mai erau acasă. Din discuțiile cu minora în vârstă de 8 ani, ea a comunicat că fetițele i-au spus că merg până la magazin, pentru a cumpăra dulciuri.

Astfel, în urma măsurilor întreprinse, minorele au fost depistate și transportate de către angajații poliției la IP Buiucani și predate persoanei responsabile. Polițiștii le-au făcut cadou minorelor câte un ursuleț.
Totodată, pe faptul dat a fost sesizată și Direcția Protecției Drepturilor Copilului a sec. Buiucani.

În acest context, pentru asigurarea securității copiilor Poliția Capitalei vine cu recomandări pentru părinți cât și persoanele care au grijă de copii:

  • Copiii nu trebuie lăsați singuri în casă fără supravegherea adulților;
  • Copii nu trebuie să meargă singuri la magazin, chiar și la cel de lângă casă;
  • Părinții/persoanele responsabile trebuie să poarte discuții cu copiii cu scop educativ și să înțeleagă că fără permisiunea unui matur nu trebuie să părăsească domiciliul;
  • Să nu urce în transportul public fără a fi însoțiți de cineva din maturi.
  • Copiii trebuie să cunoască numerele de telefon a părinților, adresa de domiciliu unde locuiesc și numărul de urgență 112.