mamaplus

Doi frățiori, de 7 și 8 ani, au murit după ce au căzut sub gheața unui râu

-
//
07.02.2022

Doi copii au căzut, sâmbătă, în râul Bistrița, în timp ce se jucau pe gheață. Cu părere de rău, frații cu vârste de 7 și 8 ani au murit duminică la Unitatea de Primiri Urgențe din Piatra-Neamț, România.

"Aseară, la 22,30, personalul medical de la UPU Piatra-Neamț încă aplica manevre de resuscitare, temperatura corpului ajunsese undeva la 27 de grade şi luptau pentru viață. Dimineață am fost informați că a fost declarat decesul celor doi copii", a precizat purtătorul de cuvânt al IPJ Neamț.

Decesul s-a produs în jurul orei 04.00, potrivit unor surse medicale. Băiețelul în vârstă de 7 ani şi fetița în vârstă de 8 ani erau frați. Ei s-au jucat pe gheața râului Bistrița, iar la un moment dat aceasta a cedat.

Copiii au fost scoşi din apă de localnici, băiatul la circa un kilometru distanță de locul unde a căzut, iar fetița la aproape 300 de metri.

Paramedicii sosiți la fața locului au aplicat manevre de resuscitare. Copiii au fost transportați inițial la Spitalul Bicaz, după care au fost transferați la UPU Piatra-Neamț unde, duminică dimineață, au decedat.

Un caz similar s-a produs, vineri, în județul Bacău, unde doi copii au căzut în râul Bistrița după ce s-au jucat pe gheață. Cei doi copii au fost transportați la Spitalul Județean de Urgență Bacău.