mamaplus

Doi frați gemeni s-au născut la doi ani distanță. Cum a fost posibil așa ceva?

-
//
25.11.2020

Doi frați din Marea Britanie sunt gemeni, deși s-au născut în ani diferiți. Și nu la câteva secunde sau minute distanță la cumpăna dintre ani, cum se mai întâmplă, ci la doi ani distanță unul de altul. Cum este posibil? Părinții au încercat de mai multe ori să aibă copii și cum nu reușeau, au apelat la fertilizarea in vitro. Doar că în loc să aibă doi sau mai mulți copii o dată, au decis altceva.

„Acesta este Cameron și aceasta este Isabella. Ei sunt gemeni, născuți la doi ani distanță. Isabella s-a născut în septembrie 2020, în timp ce Cameron a venit pe lume în septembrie 2018. Amândoi au fost concepuți prin fertilizare in vitro, în același timp, cu trei ani în urmă. Cameron a fost o sarcină reușită, evident, și iată-l acum. Apoi, cam după un an și jumătate de la nașterea lui Cameron, am hotărât să folosim unul dintre embrionii congelați, iar acum o avem pe Isabella.

Și, pentru că au fost concepuți în același timp, din punct de vedere tehnic, ei sunt gemeni.”, povestesc părinții gemenilor.

mamaplus