mamaplus

Doi copii mici au ajuns în stare gravă la spital după ce s-au opărit cu borș

-
//
27.02.2021

Copiii au fost transportați de urgență la spital în după-amiaza zilei de sâmbătă. Este vorba despre o fetiță în vârstă de un an și nouă luni și frățiorul ei, originari din județul Vaslui, România. Medicii de la spitalul din Huși au precizat că fetița este în stare gravă cu arsuri de gradele 2-3, pe 90% din suprafața corporală. Celălalt copil, un băiețel, are și el arsuri de gradul 2, pe 6% din suprafața corpului și este în stare stabilă.

Întrucât fetița era în stare gravă, a fost solicitat elicopterul SMURD pentru transportul acesteia la Sfânta Maria din Iași. Ulterior s-au făcut demersuri și s-a obținut avizul pentru un loc la Spitalul Grigore Alexandrescu din București, unde transportul ar urma să se facă cu avionul. Pentru băiat s-a optat pentru transportul cu ambulanța la spitalul din Iași.

Accidentul casnic s-ar fi produs în condițiile în care cei doi copii se jucau în jurul mesei din bucătărie, pe care era așezată oala cu borș fierbinte. La un moment dat, aceștia au tras oala, care s-a răsturnat peste ei.