mamaplus

Doi copii din sudul țării s-au intoxicat cu substanțe chimice

-
//
06.07.2020

Un copil de un an și altul în vârstă de de trei ani, ambii originari din raionul Cahul, s-au intoxicat zilele trecute cu substanțe chimice. În primul caz este vorba despre un băiețel de un an din localitatea Văleni, raionul Cahul, care s-a intoxicat cu detergent de spălat. Acesta a fost internat la Spitalul raional Cahul cu diagnoza intoxicație cu substanțe chimice, unde urmează să primească îngrijirile medicale necesare.

În cel de-al doilea caz este vorba despre un alt băiețel, cu vârsta de trei ani, din municipiul Cahul. Potrivit oamenilor legii, minorul, în circumstanțe necunoscute, s-a intoxicat cu pesticide pentru prelucrarea viței de vie.

Acesta a fost preluat de către Serviciul asistență medicală urgentă și transportat, la fel, la Spitalul raional din Cahul cu diagnoza intoxicație acută cu pesticide. După primirea asistenței medicale necesare, copilul va fi transportat la Institutul Mamei și Copilului din municipiul Chișinău.

Poliția investighează cazurile date și urmează să stabilească toate circumstanțele în care copiii au avut acces la substanțele chimice.