mamaplus

Doi copii din raionul Căușeni au văzut moartea cu ochii în seara zilei de ieri

-
//
24.09.2020

Două fete, în vârstă de 11 și respectiv 7 ani, au fost salvate de pompieri dintr-o casă cuprinsă de flăcări în seara zilei de ieri, în jurul orei 21:15, într-o casă de locuit din localitatea Cârnățeni, raionul Căușeni. În mai puțin de o oră, pompierii au reușit să lichideze flăcările, iar copiii - salvați fără a avea de suferit.

Angajații IGSU au stabilit că două camere și o anexa au fost cuprinse de flăcări. Pompierii au reușit localizarea arderii către ora 22:00 fără ca aceasta să obțină răspândire.

Totodată, în timpul intervenției s-a stabilit că interiorul a unei odăi neafectate de foc se aflau fetițele care s-au ascuns de flăcări. Acestea riscau să se intoxice cu produsele de ardere.

Pompierii au evacuat fetele imediat din locuința, astfel evitând intoxicarea acestora. Copii nu au avut de suferit și nu au avut nevoie de îngrijiri medical, iar arderea a fost lichidată la ora 22:43.

În urma incendiului au fost distruse bunuri materiale din interiorul a două camere, circa 20% din tavanul bucătăriei și circa 30% din acoperișul anexei cu suprafața aproximativ de 150 m2.

Cauza și circumstanțele producerii incendiului urmează a fi stabilite ulterior de specialiști. În ultimele 24 de ore salvatorii și pompierii au intervenit în 71 situații de risc.