mamaplus

Doi copii de 2 ani s-au încuiat în apartament, în timp ce părinții au ieșit să conducă musafirii

-
//
01.01.2021

Pompierii au fost solicitaţi să intervină, în prima zi a anului, pentru a debloca doi copii mici care au rămas blocaţi într-un apartament situat la etajul al patrulea. Părinţii celor doi copii au ieşit din apartament pentru a conduce nişte musafiri, lăsându-i pe cei doi copii singuri în casă pentru scurt timp. Nu şi-au făcut griji că nu ar mai putea intra în casă, având asupra lor cheia de la intrare. Au uitat în schimb că în interior era lăsată o cheie în broască. În urma lor, cei doi fraţi au învârtit de cheie, încuind uşa.

Chiar dacă părinții au încercat de mai multe ori să le explice copiilor cum să descuie uşa, micuții nu au mai reuşit. Speriaţi, oamenii au cerut ajutor la 112. Cazul a avut loc în orașul Bârlad din România.

”La sosirea echipajelor de intervenţie, în apartament erau blocaţi doi copii în vârstă de doi ani, părinţii fiind agitaţi în exterior. Din cauza unor autoturisme amplasate necorespunzător dar şi a unor arbori netoaletaţi, autoscara nu a putut fi ridicată până la etajul patru. Pompierii au reuşit să intre în apartament prin forţarea uşii, copiii fiind predaţi părinţilor”, au precizat reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă.

Pentru a nu înregistrat pagube la uşă, părinţii le-au solicitat pompierilor să coboare în apartament de pe bloc, însă, potrivit reprezentanţilor ISU, această manevră este interzisă prin ordin în urma unei tragedii înregistrată la Constanţa, unde un pompier şi-a pierdut viaţa după ce corzile cu care era legat s-au rupt. 

”Colegii noştri au încercat să limiteze cât s-a putut de mult pagubele materiale, fiind forţat foarte puţin butucul uşii, astfel încât să poată fi deschisă”, a precizat purtătorul de cuvânt al ISU Vaslui.