mamaplus

Doi copii au refuzat să mai plece de la școală de frica tatălui care îi înfometa și îi bătea

-
//
11.10.2021

Polițiştii au reținut un bărbat de 70 de ani după ce copiii săi le-au povestit profesorilor de la şcoala unde învață că sunt abuzați în fiecare zi de tatăl lor. Potrivit minorilor, bărbatul nu le dă de mâncare şi îi loveşte cu un bici. Este vorba despre o fetiță de 12 ani şi fratele ei, un băiețel de 8 ani, din județul Vaslui, România.

Copiii le-au spus cadrelor didactice că acasă sunt bătuți şi înfometați de tatăl lor, care se îmbată în fiecare zi. A fost anunțată Direcția Generală de Asistență şi Protecția Copilului Vaslui, care a sesizat Poliția municipiului Bârlad cu privire la abuzurile reclamate de cei doi frați.  

Polițiştii l-au reținut pe bărbat, Constantin Ghica, în vârstă de 70 de ani, acesta fiind suspectat de comiterea infracțiunii de violență în familie.

”În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracțiunii de violență în familie, iar în urma cercetărilor efectuate, polițiştii Secției 3 Poliție Rurală Bârlad au stabilit stabilit că, în data de 3 octombrie 2021, pe fondul consumului de alcool, bărbatul de 70 de ani şi-ar fi agresat copiii, în gospodărie, lovindu-i cu un bici în zona gambelor”, a declarat inspectorul de poliție Bogdan Gheorghiță, purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui.

În urma agresiunilor, cei doi copii au suferit leziuni traumatice (excoriații) ce necesită 1–2 zile de îngrijiri medicale pentru vindecare. Minorii au fost internați într-un centru de specialitate al Direcției Generale de Asistență şi Protecția Copilului Vaslui.

Pe 9 octombrie 2021, tatăl copiilor a fost prezentat Judecătoriei Bârlad, care a emis pe numele său un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile.