mamaplus

Doi adulți și un copil de 6 ani și-au pierdut viața în urma unui accident în România

-
//
24.06.2021

O familie din Republica Moldova, cu doi copii minori, de șase și 10 ani, au nimerit într-un teribil accident în județul Cluj, România. Mașina în care se deplasau s-a ciocnit frontal cu un TIR, într-o intersecție între localitățile Morlaca și Hodiș. Impactul a fost într-atât de violent, încât a luat viața celor doi părinți și a fetiței de șase ani. Băiețelul familiei, în vârstă de 10 ani, a fost transportat la un spital din regiune, în stare gravă.

„O autospecială, două echipaje SMURD, un echipaj SAJ și un elicopter SMURD au fost alertate ca urmare a unui grav accident rutier produs pe DN1E60 între localitățile Huedin și Brăișor. Pompierii au găsit la fața locului două persoane adulte încarcerate, care prezentau traumatisme incompatibile cu viața. În afara autoturismului erau doi copii, dintre care o fetiță de 6 ani prezenta traumatisme incompatibile cu viața, fără posibilitatea de aplicare a manevrelor de resuscitare”, transmite Monitorul de Cluj.

Potrivit Inspectoratului pentru Situații de Urgență Cluj, un băiat de 10 ani, stabil hemodinamic, a fost consultat la fața locului și a fost transportat la spital de către un echipaj SAJ. Pompierii au acționat pentru descarcerarea celor rămași blocați în autoturism și pentru asigurarea măsurilor de siguranță la fața locului.

Ministerul de Externe de la Chișinău (MAEIE) confirmă producerea, în această după amiază, a unui accident rutier în apropierea orașului Huedin, soldat cu decesul a trei cetățeni ai Republicii Moldova - 2 adulți și un minor, un bărbat în vârstă de 28 de ani, o femeie în vârstă de 29 de ani și un copil în vârstă de 6 ani.

A patra persoană, cetățean moldovean, din automobilul implicat în accident, în vârstă de 10 ani, a fost transportat la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii Cluj-Napoca. Băiatul este conștient, fiindu-i oferite îngrijiri medicale, precizează reprezentanții MAEIE.

Potrivit serviciului de presă al MAEIE, cele patru victime fac parte dintr-o familie.

În prezent, Ambasada Republicii Moldova la București se află în contact cu autoritățile române pentru obținerea informațiilor privind circumstanțele producerii accidentului, precum și contactarea familiilor îndoliate.