mamaplus

Doi adolescenți au făcut stop cardiac după ce au alergat cu măștile de protecție pe față

-
//
08.05.2020

Doi elevi de 14 ani din China au murit în timp ce alergau cu măști pe față la orele de educație fizică și sport. Evenimentele tragice au avut loc în școli diferite, la distanță de o săptămână.

Primul copil a leșinat după 11 minute de alergare, pe data de 24 aprilie, la Școala Dancheng Caiyuan din provincia Henan. Tatăl elevului a declarat, conform New York Post: „Purta o mască de protecție în timpul alergării, când deodată a căzut pe spate și s-a lovit cu capul de pământ. Cred că din cauza măștii nu s-a mai simțit confortabil”. Profesorii și colegii au încercat în zadar să îl readucă la viață. Cauza oficială trecută pe certificatul de deces a fost stop cardiac, dar o autopsie nu a fost efectuată.

Al doilea deces a avut loc pe 30 aprilie, la o școală din provincia Hunan. Elevul era în timpul unei probe de alergare pe o distanță de 1.000 de metri. Nici în cazul lui nu a fost făcut public rezultatul autopsiei. Cao Lanxiu, profesor la Universitatea Chineză de Medicină Shaanxi, spune că e improbabil ca masca să fi fost motivul morții celor doi copii.