Directorul gimnaziului internat care „vindea” copii orfani riscă detenție pe viață

Directorul gimnaziului internat care „vindea” copii orfani riscă detenție pe viață

-
//
09.02.2018

Directorul Gimnaziului internat nr.3 din capitală, acuzat de trafic de copii împreună cu un om de afaceri, au compărut astăzi în fața magistraților. Ambii se declară nevinovați. Avocatul acestora susține că procurorul nu are probe care i-ar incrimina pe cei doi. De cealaltă parte, procurorul susține că indivizii riscă detenție pe viață.

„I se încriminează o infracțiune destul de gravă și acuma în cadrul audierii părții vătămate în cumul cu alte probe va fi posibil de stabilit vinovăția acestuia”, susține procurorul Ina Malai.

„Invinuirea legată de trafic de copii nu este confirmata prin probe, și noi ca apărare consideram ca aceasta învinuire nu este demonstrată cu claritate,” a concluzionat avocatul învinuiților Roman Aronov.

Astăzi la ședința de judecata au venit si rudele lui Igor Sandler. „El nu este vinovat, el nu este vinovat.”

La fel, completul de judecători a audiat și copilul minor de 16 ani care ar fi fost abuzat sexual de către omul de afaceri. Avocatul învinuiților susține că copilul a confirmat faptul că acesta nu a fost exploatat sexual. Minorul se află la un centru de plasament unde i se oferă în continuare consiliere psihologică.

„Copilul se afla într-un centru de plasament, psihologii îi oferă consiliere și asistența de care are nevoie. Se simte bine la moment”, a adăugat avocatul copilului.

Igor Sandler este acuzat de trafic de copii. La sfârșitul lunii septembrie 2017, oamenii legii au descins în casa unde acesta locuia, ridicând 2 arme și mai multe cartușe. Acesta a fost reținut într-o vilă din Tohatin, care nu este indicată în declarația sa de avere din 2015. Dacă va fi găsit vinovat de trafic de copii, învinuiții riscă detenție pe viață.

Sursa: TV8.md