Directorul de la Grădina Zoologică vine cu o reacție

Directorul de la Grădina Zoologică vine cu o reacție

-
//
22.05.2017

Un copil de un an a ajuns la reanimare cu traumatism cranio-cerebral după ce a fost lovit de o creangă pe teritoriul Grădinii Zoologice din Chişinău. Incidentul s-a produs în după-amiaza zilei de duminică, 21 mai. 

Directorul de la Grădina Zoologică vine cu o reacție

Ofiţerul de presă al Spitalului municipal pentru copii „Valentin Ignatenco” din Capitală, Tatiana Stoicev, a declarat pentru IPN că starea copilului este gravă, dar stabilă. Acesta se va afla la terapie intensivă pentru următoarele patru-cinci zile. Micuţul a fost diagnosticat cu traumatism cranio-cerebral, contuzie cerebrală şi hematom epidural. Până la acest moment nu a fost nevoie de intervenţie chirurgicală. 

Directorul Grădinii Zoologice din Chişinău, Alexei Hanţaţuc, afirmă că creanga care a lovit copilul a fost cântărită după incident. Nu are decât 20 de grame, dar a căzut de la înălţime mare. Alexei Hanţaţuc a mai spus că arborii de pe teritoriul Grădinii Zoologice au fost curăţaţi după ninsorile de la sfârşitul lunii aprilie. Directorul nu exclude că Grădina Zoologică va fi închisă pentru vizitatori până la elucidarea circumstanţelor în care a fost posibilă accidentarea copilului.

Sursa