mamaplus

Din invidie, o femeie a aruncat de la etajul 13 bebelușul de doar două luni al unei prietene

-
//
16.06.2021

O rusoaică a fost condamnată la 17 ani de închisoare după ce a aruncat fetița unei prietene de la geamul unui apartament, într-o criză de gelozie. Copila a căzut în gol aproape 40 de metri, de la etajul 13, și nu a avut nicio șansă de supraviețuire.

Daria Shavelkina, în vârstă de 31 de ani, era "invidioasă" pe prietena ei, Yaroslava Korolyova, de 30 de ani, mamă a trei copii, care avea un soț iubitor și o căsnicie fericită, au aflat magistrații din Moscova. Potrivit Daily Mail, ucigașa, care lucra în cosmetică și era gravidă la momentul tragediei, tocmai se întâlnise cu mama fetiței pentru a prelua haine la mâna a doua. Se pare că între cele două nu existaseră conflicte înainte de gestul extrem, au aflat anchetatorii.

Profitând de un moment de neatenție din partea gazdei, Daria Shavelkina i-a luat fetița de doar două luni și a aruncat-o pe geam.

Disperată, mama copilei a început să coboare cele 13 etaje, doar pentru a-și găsi bebelușul fără suflare. Impactul nu i-a dat nicio șansă de supraviețuire, iar paramedicii au fost nevoiți să constate decesul. Yaroslava Korolyova a intrat imediat în stare de șoc și a avut nevoie de asistență medicală de urgență.

Daria Shavelkina a fost rapid reținută și le-a spus polițiștilor că "a auzit voci în cap", care i-ar fi spus să arunce copilul pe geam. Femeia a invocat faptul că ar avea tulburări psihice, însă magistrații au decis că aceasta a încercat să pretindă că suferă de schizofrenie pentru a evita responsabilitatea, în urma unor teste psihiatrice. "Nu am găsit dovezi de tulburare mentală. Potrivit experților, femeia a simulat boala", se arată în raportul unei comisii de specialitate.

Shavelkina a născut între timp, în detenție

A fost găsită vinovată de pruncucidere, iar judecătorii au condamnat-o la 17 ani de închisoare. Femeia își va ispăși pedeapsa într-o colonie penitenciară. Totodată, aceasta va fi nevoită să plătească daune de peste 56.000 de euro familiei.