Din 2018, Franța interzice telefoanele mobile în școli

Din 2018, Franța interzice telefoanele mobile în școli

-
//
11.12.2017

Începând cu luna ianuarie a anului viitor, telefoanele mobile vor fi interzise în școlile și colegiile din Franța, a anunțat ministrul educației naționale, Jean-Michel Blanquer, potrivit Le Monde citat de Rador.

Din 2018, Franța interzice telefoanele mobile în școli

Multe cadre didactice se alarmează din cauza "flagelului" și a "războiului fără sfârșit" pe care îl reprezintă mobilele în școli. Mai mult de opt adolescenți din zece aveau smartphone potrivit unui studiu al Credoc din 2015, față de 20% în 2011. Și tendința se extinde în școala primară, unde elevii încep să aibă mobile din clasa a IV-a elementară, din momentul în care merg singuri la școală, deoarece îi liniștește pe părinți să știe că îi pot contacta în orice moment.

Aplicarea acestei măsuri se anunță complicată. Codul educației interzice deja folosirea telefoanelor mobile în colegii și școli în timpul cursurilor. Interzicerea în curtea de recreații și în perioadele dintre ore îi lasă în schimb pe cei din sindicatele cadrelor didactice cu îndoieli, atât din cauza respectării alegerii părinților (care vor să-și poată contacta copiii după cursuri), cât și a constrângerilor practice (angajații școlilor ar trebui să-și petreacă timpul căutând în ghiozdanele elevilor).

Sursa: hotnews.ro