mamaplus

Dimineața a plecat la școală, iar seara a fost adusă în sicriu. Cazul minorei din Florești, lovită de tren

-
//
08.09.2022

Momente greu de imaginat pentru o familie din orașul Florești care și-a pierdut unicul copil. Nicoleta în vârstă de 17 ani a murit pe loc după ce a fost lovită de un tren. Eleva se întorcea de la școală și nu a auzit claxonul din cauza că asculta muzică în căști. Din păcate, ea nu a văzut nici semnalele unui bărbat care a încercat să o ferească de moarte.

„De ce ne-ai făcut așa tristețe, de ce nu te-ai uitat prin părți, puișor? Tu doar nu ai trecut prima dată pe acolo, scumpica!”, se întreabă mama fetei.

Martorii spun că eleva era la un pas de a scăpa nevătămată.

„Trenul nu a putut să frâneze. Ea traversa și a fost lovită când aproape era de cealaltă parte, dar a fost lovită. A fost târâtă vreo 20-25 de metri.”

Din cauza căștilor, eleva nu a auzit claxonul puternic al trenului.

„În fiecare dimineață mergea pe aici. Aici este linia de cale ferată. Chiar nu a putut să privească prin părți? Nu se auzea când mergea, dar claxona puternic încât a ieșit și paznicul”, a adăugat un bărbat.

Era pasionată de muzică și pictură și visa să devină psiholog, doar că un moment de netenție i-a luat viața și și-a lăsat înlăcrimați rudele și prietenii.

„Nu ne-am așteptat, a fost o fată foarte bună, drăguță, înțeleaptă, stăruitoare, veselă. Ne-a părăsit. Îmi pare foarte rău, îi vom duce dorul.”

„Era talentată, cânta la pian, vioară. Ne pare rău că am pierdut-o și nu va mai reveni vreodată”, au povestit rudele.

Și vecinii au doar cuvinte de laudă despre Nicoleta.

„O fată foare bună, nu am auzit de rău despre ea. Era deșteaptă, dar cum s-a putut întâmpla așa ceva? Familia este traumată pentru totdeauna pentru că este unica fată la părinți.”

Potrivit poliției, tânără avea căștile în urechi și traversa neregulamentar calea ferată.

„Preliminar, s-a stabilit că minora de 17 ani traversa strada neregulamentar și a fost lovită de tren. În momentul traversării, adolescenta avea căștile în urechi. În urma impactului, minora a decedat la fața locului. La moment, poliția stabilește toate circumstanțele producerii accidentului”, a declarat Ina Banari, ofițer de presă IP Florești.

Oamenii legii îndeamnă părinții să discute cu copiii lor despre importanța respectării regulilor de circulație. Telefonul mobil și muzica din căști îți pot distrage atenția, iar consecințele pot fi fatale.