mamaplus

DGETS: "Îndemnăm părinții ca cadourile personale pentru copii să fie oferite în afara instituțiilor de învățământ"

-
//
15.12.2022

Direcția generală educație, tineret și sport (DGETS) a Primăriei municipiului Chișinău a atenționat directorii instituțiilor de învățământ preșcolar că sărbătorile de iarna nu sunt un motiv pentru intensificarea parteneriatului dintre instituție și părinți, ci este bazat pe respectarea drepturilor copilului.

Potrivit direcției, pentru buna organizare și desfășurare a activităților prilejuite sărbătorilor de iarnă, conducătorii instituțiilor de învățământ preșcolar din municipiul Chișinău se obligă:

  • să asigure informarea angajaților din instituție și a comunității de părinți cu conținutul Ordin nr. 1764 din 14.12.2022 Cu privire la organizarea activităților extracurriculare cu prilejul sărbătorilor de iarnă în instituțiile preșcolare din municipiul Chișinău, emis de DGETS;
  • să emită ordine interne privind organizarea și desfășurarea activităților prilejuite sărbătorilor de iarnă;
  • să repartizeze copiilor din instituțiile de învățământ preșcolar, în cadrul sărbătorilor de iarnă, cadourile procurate centralizat din bugetul municipal;
  • să interzică pretinderea sumelor de bani pentru cadouri, brad, jucării de brad etc.;
  • să informeze repetat părinții și cadrele didactice cu prevederile art. nr. 315 din Codul contravențional – „luarea sau darea de recompensă nelegitimă sau de folos material”.

Totodată, DGETS a menționat, cadourile pentru sărbătorile de iarnă, vorbim despre peste 32 000 de cadouri pentru copii din grădinițe, sunt procurate de Primăria municipiului Chișinău și sunt oferite de municipalitate. Astfel, reprezentanții direcției reamintesc că toate aceste cadouri sunt distribuite în grădinițe gratuit.

„În context, îndemnăm părinții ca surprizele și/sau cadourile personale pentru propriii copii să fie oferite în afara instituțiilor de învățământ”, specifică DGETS.