mamaplus

Detalii șocante: O fetiţă de 4 ani a murit după ce a fost stropită cu diluant şi a luat foc

-
//
16.12.2020

O fetiță de 4 ani a murit, miercuri, după ce a fost stropită cu diluant aprins flăcările din soba aflată în locuinţă. Tragedia a început loc marți noaptea, într-o familie care se afla în evidența Primăriei din cauza condițiilor precare de trai. Cel mai mare dintre copiii familiei, o fată de 10 ani, a descoperit o sticlă de diluant și a început să se joace cu ea în casă, în apropierea sobei. Din primele informații, sticla de diluant s-a aprins după ce au sărit scântei din foc. Cazul a avut loc într-o comună din judeţul Iași, România.

Când sticla a luat foc, fata de 10 ani s-a speriat și a aruncat sticla în flăcări pe pat, unde se afla sora ei, de 4 ani, căreia i s-au aprins instantaneu hainele.

Părinţii au reuşit să stingă focul, iar copila a ajuns la spital, cu arsuri pe 60% din suprafaţa corpului. Imediat după internare, ea a fost transferată în blocul operator, unde s-au efectuat manevrele chirurgicale de urgență. Însă copilul avea arsuri pe căile respiratorii şi prezenta saturații foarte mici ale oxigenului în sânge. În ciuda eforturilor medicilor, victima a decedat miercuri.

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Iași a demarat o anchetă socială și a luat decizia ca ceilalți cinci copii ai familiei să fie puşi în plasament maternal.

Reprezentanții DGASPC spun că au găsit în casa familiei condiții inumane: copiii erau neîngrijiți, nu erau hrăniți și stăteau în frig.

În acest caz,autorităţile iau în calcul şi decăderea părinţilor din drepturi.