mamaplus

Detalii noi despre pruncul găsit mort într-un parc din Chișinău: ”Zăcea pe pământul înghețat„

-
//
15.01.2021

Caz tulburător. Corpul neînsufleţit al unei fetițe nou-născute a fost găsit în seara zilei de ieri de un bărbat care îşi plimba câinele în parcul de pe strada Mihail Sadoveanu din capitală. Potrivit oamenilor legii, bebeluşul zăcea pe pământul îngheţat şi era învelit într-un scutec, scrie publika.md.

Tatiana Buruian, vânzătoare la un butic din apropiere, spune că bărbatul care a găsit copilul i-a cerut telefonul ca să sune la 112. După ce a alertat poliţia, acesta i-a povestit cum a găsit copilul.

"Când s-a apropiat, când i-a luat ceea ce era înfăşat el. El a gândit că e o păpuşă. Şi când a ridicat, el o zis că era un copil mort. Şi a stat la drum, a oprit câteva echipaje de poliţie, şi a zis că nimeni nu s-a oprit. Şi a venit încoace deja.", a spus vânzătoarea, Tatiana Buruian. 

Oamenii legii au deschis un proces penal şi fac acum cercetări pentru a găsi mama bebeluşului.

"Ajunşi la faţa locului, poliţiştii, împreună cu medicul legist au găsit copilul, el era înfăşat şi cu părere de rău era fără suflare în acel moment. Copilul era jos pe pământ. Vizual, micuţa nu avea semne de moarte violentă pe suprafaţa corpului.", a comunicat ofiţerul de presă, Natali Stati. 

Medicii legişti urmează să stabilească acum cauza exactă a decesului pruncului.