mamaplus

Detalii noi despre părinții care și-au abandonat bebelușul printre spini, la Nisporeni

-
//
08.07.2020

Tatăl bebelușului abandonat într-o vie din raionul Nisporeni ar fi asistat la naștere, iar decizia de a lăsa micuțul pe deal ar fi aparținut ambelor părinți. Mărturiile au fost făcute aseară în cadrul emisiunii Tema Zilei de la Canal 2.

Micuțul ar fi fost născut într-un loc din câmp, iar apoi mutat în altă parte și abandonat. Persoanele care l-au găsit au fost nevoite să taie spinii pentru a-l salva. Realizatorii emisiunii au contactat mama, care a relatat că îi pare rău de cele întâmplate și nu își dă seama de ce a recurs la acest gest.

În același timp, Xenia Axente, șefa Direcției Asistență Socială și Protecție a Familiei din Nisporeni, dar și Livia Mărginean, manageră de proiect la CCF Moldova, au declarat că mama a fost consultată de ginecolog și urmează să ajungă la Centrul Mamei și Copilului, unde este internat bebelușul. Responsabilele au precizat că femeia și-a ținut deja copilul în brațe și l-a alăptat, iar familia are șanse să fie reîntregită.

Mama pruncului, în vârstă de 31 de ani ar putea fi lipsită de drepturile părinteşti. Aceeaşi soartă ar putea să o aibă şi soţul său.

Primarul comunei Mireşti, raionul Hînceşti, unde locuieşte femeia a declarant că familia era în evidenţa asistentului social şi beneficia de mai multe compensaţii.

"Chiar personal, cu asistentul social, cu cei de la Comisia raională le-am procurat mobilier, măsuţă pentru a face lecţiile, scăunele, încălţăminte, îmbrăcăminte, produse alimentare.", a declarant primarul din Mireşti.

Amintim că, în seara zile de luni, 6 iulie, un prunc a fost găsit într-o vie din raionul Nisporeni. Acesta a fost alăptat de o localnică, care la rândul său are un alt bebeluș, iar apoi transportat la spital pentru a primi îngrijirile medicale necesare. Ulterior, oamenii legii au depistat și femeia care l-a adus pe lume. Ea le-a declarat polițiștilor că și-ar fi abandonat micuțul pentru că nu are suficiente resurse ca să îl întrețină.

mamaplus