mamaplus

Detalii noi despre cazul fetiței de 8 luni care s-a înecat într-un lac din raionul Ialoveni

-
//
14.07.2021

O fetiță de doar opt luni s-a înecat în lacul din satul Răzeni, raionul Ialoveni. Tragedia a avut loc ieri, 13 iulie, la amiază. Căruciorul în care se afla bebelușul era nesupravegheat sub un copac pe malul lacului și a fost împins în apă de către fratele acesteia de doar doi ani. În acest timp, mama copiilor, făcea mâncare. 

Potrivit poliției, familia locuiește într-o casă de pe malul lacului unde a avut loc tragedia.

„În timp ce un copil de 8 luni dormea în cărucior la umbra unui copac, fratele acestuia de doi ani a împins căruciorul care a căzut în lacul din apropiere. Mama acestora de 28 de ani a intervenit imediat însă nu a reușit să salveze copilul. La sosirea ambulanței medicii au constatat decesul acestuia”, a explicat Mariana Didenco, ofițer de presă al Inspectoratului de Poliție Ialoveni.

Localnicii spun că au rămas șocați de cele auzite. Soții mai au alți trei copii, iar micuța era mezina familiei. Familia face parte din categoria familiilor social-vulnerabile, însă nu se afla la evidență. Potrivit asistentului social din localitate, părinții au fost atenționați de mai multe ori să se mute, însă aceștia nu au întreprins nimic.

„I-am recomandat, zic: veniți la noi la asistența socială, aduceți actele la toți ca să putem lua la evidență și totodată să le facem ajutor social. Dumneaei a spus bine, dar de venit n-a mai venit. Noi am mai fost de vreo 3 ori”, a declarat Galina Racu, asistent social satul Răzeni.

Asistentul social monitoriza familia chiar dacă nu erau la evidență și a mai declarat că deși trăiau într-o cameră, copii erau îngrijiți foarte bine.

„Tata e responsabil, le cumpăra tot ce trebuie, le aducea și legume și fructe din oraș pentru că el mergea cu pește acolo. Avea grijă de ei, îi ducea tot e la grădiniță cu mașina, tot el îi aducea. Copii erau îngrijiți, aveau grijă de ei, erau hrăniți, îmbrăcați spălați. De câte ori am fost era curat, era bine și copii sănătoși”, a mai adăugat Galina Racu.

Poliția a inițiat un proces penal pentru a stabili toate circumstanțele în care s-a produs tragedia.