Detalii noi în cazul copilului vândut de părinţi. Cine este nemţoaica care a vrut să ia copilul

Detalii noi în cazul copilului vândut de părinţi. Cine este nemţoaica care a vrut să ia copilul

-
//
16.02.2017

(UPDATE 11:50) Copila, care ar fi fost vândută de proprii părinţii, va reveni în familie. Declaraţia a fost făcută de către asistentul sociali de la Bălţi. Între timp, poliţia de frontieră a reţinut trei persoane în acest caz. Este vorba despre tatăl fetei, femeia cu cetăţenia Germaniei, care a încercat să scoată micuţa din ţară, dar şi un complice al acesteia. Cazul este cercetat de procurori, care vor cere mandat de arest pe numele celor trei bănuiţi.

Detalii noi în cazul copilului vândut de părinţi. Cine este nemţoaica care a vrut să ia copilul

Familia din care face parte copila a intrat în vizorul Direcției Asistență Socială în vara anului 2016, ca o familie social-vulnerabilă, în care sunt educaţi trei minori. Mama are 26 de ani, iar tatăl, în vârstă de 28 de ani, a fost recent eliberat din închisoare. Autorităţile din Bălţi nu au ştiut despre naşterea celui de-al patrulea copil. Din discuţii cu părinţii, asistenţii sociali au aflat că aceştia ar fi dat copilul unei rude să îl ducă la tratament în Germania. Veronica Munteanu, şefa direcţiei Asistenţă socială din Bălţi susține că, în scurt timp, fetița va fi adusă acasă. 

"Inițial se discuta ca să plece părinții să i-a copilul, din motivul lipsei de timp, nu s-a reușit aseară. Părinții nu sunt decăzuți din drepturi părintești, deci este o familie social vulnerabilă, cred că în urma, după ce se va expune ancheta și organele de control, va fi stabilit soarta ulterior, iar până la moment copilul trebuie în familie", a precizat Veronica Munteanu, şef direcţie Asistenţa socială, Bălţi.

(09:58) Detalii noi în cazul copilului vândut de părinţi. Potrivit şefului poliţiei de frontieră, Fredolin Lecari, femeia care a încercat să scoată fetiţa din țară este cetățeană a Germaniei și are antecedente penale. Aceasta a fost judecată, anterior, pentru tâlhărie. Lecari mai spune că fetiţa a fost născută prematur, la doar 35 de săptămâni.

"Cetățeana născută în 1979, șoferul din 1985 și tatăl copilului din 1989 au fost reținute pe un termen de 72 de ore. Copilașul este în siguranță, a fost transportat de către angajații Poliției de Frontieră la Centrul de plasament și reabilitare pentru copii de vârstă fragedă din municipiul Chișinău", a menţionat Fredolin Lecari.

Miercuri, poliţiştii de frontieră de la punctul de trecere Leuşeni au oprit o femeie şi doi bărbaţi, care încercau să treacă vama moldo-română cu un copil străin de doar 12 zile.

Cei trei suspecţi şi nou-născutul au ajuns în vamă în jurul orei 13:00. În timpul controlului paşapoartelor, poliţistului de frontieră i s-a părut suspect că un bebeluş de doar 12 zile nu este însoţit de părinţi. Aşa că bănuiţii au fost interogaţi separat. Întrucât se încurcau în declaraţii, verificările au durat mai bine de patru ore.

Cetăţeana Germaniei a anunţat că duce copilul peste hotare la un tratament. Femeia nu a putut prezenta însă niciun act medical, care ar confirma problemele de sănătate ale bebeluşului.

"Ea avea un consimţământ care era eliberat, de asemeni, de un notar din municipiul Bălţi in care era scris incorent denumirea legii după care era făcută declaraţia data. Şi după aceea, perioada de însoţire se începea din luna martie. Astea au fost părimele suspiciuni", a precizat şefa de schimb a Poliţiei de Frontieră Leuşeni, Nadeja Căzănescu.

Pe acest caz a fost pornit un dosar penal pentru tentativă de a scoate ilegal copilul din ţară. Persoanele, care se fac vinovate riscă până la 6 ani de închisoare.

Sursa: publika.md