mamaplus

Detalii noi în cazul celor două fete din Bălți care s-au aruncat în gol de pe un bloc de locuit

-
//
22.07.2021

Adolescentele care s-au aruncat zilele trecute de la etajul 13 al unui bloc de locuit din Bălți se aflau la evidența serviciilor de asistență socială, iar una dintre ele locuia la un Centrul de plasament temporar pentru copii, unde primea și consiliere psihologică, din cauza unor conflicte din familie. Angajații instituției au spus că una dintre fete se vedea frizeriță și că nimic nu prevestea tragedia.

Responsabili de la Centrul de plasament temporar al copiilor în situație de risc „Drumul spre casa” din Bălți afirmă că cele două minore au ajuns la ei pentru că ar fi avut conflicte cu părinții. Totuși, ele s-au aflat în perioade de timp diferite aici, spune directoarea. Fata de 15 ani a beneficiat de serviciile instituției în luna aprilie a anului trecut, iar cea de 17 ani locuia la ei din această primăvară. Totuși, unii apropiați ai minorelor spun că ele învățau la același liceu.

„Fata de 17 ani nu este dintr-o familie vulnerabilă, sunt doar careva neînțelegeri cu părinții. Cealaltă era cu mamă solitară și o ducea mai modest”, susține Natalia Șevciuc, directoarea Centrului de plasament „Drumul spre casa”.

Natalia Șevciuc mai spune că tânăra care se afla la ei a fost văzută ultima dată în ziua producerii nenorocirii.
Natalia Șevciuc, directoarea Centrului de plasament „Drumul spre casa”: „Cea de 17 ani a plecat dimineața la cursuri de frizer. Trebuia să se întoarcă, era veselă când a plecat”.

Directoarea centrului de cursuri pentru frizeri ne-a spus că fata a lipsit de la ultimele 4 lecții și nu a ajuns la ei nici în ziua fatală. De altfel, femeia a avut doar cuvinte de laudă despre eleva sa.

„Era echilibrată și liniștită. Am plâns când am aflat de tragedie, pentru că era pentru mine un copil foarte cumsecade. În ultima discuție pe care am avut-o cu ea, i-am zis că, dacă va absolvi cu succes, o voi ajuta să-și găsească un loc de muncă, iar ea mi-a răspuns că este bucuroasă de acest lucru”, susține Pavlina Lucico, directoarea centrului de cursuri pentru frizeri.

Între timp, pe rețelele de socializare au apărut fotografii cu cele două minore, care ar fi consumat băuturi alcoolice la o terasă din Bălți, cu doar câteva minute înainte să cadă în gol de la înălțime. Pe grupul de Facebook ”Bălți Online” scrie că fetele cântau zgomotos și nu reacționau la observațiile celor din jur.
Procurorul responsabil de acest caz, Alexandru Celac, nu ne-a răspuns la telefon pentru a ne oferi mai multe detalii.

Tragedia a avut loc marți, în orașul Bălți. Corpurile neînsuflețite ale adolescentelor au fost găsite în curtea unui bloc de locuit cu 16 nivele. Se presupune că tinerele au sărit de la etajul 13 al clădirii. Ambele au lăsat bilete de adio. Una dintre minore îşi cere scuze de la mama sa, iar alta regretă că nu a putut să ajute o persoană să scape de pușcărie.