mamaplus

Detalii despre cazul fetiței de 2 ani ucisă de bonă. Ce a arătat expertiza psihiatrică

-
//
30.11.2021

Tânăra de 19 ani și iubitul acesteia, tot de 19 ani, care ar fi omorât o fetiță de un an și zece luni, apoi i-au aruncat corpul neînsuflețit într-o pădure de la Ciocana, erau perfect conștienți de acțiunile lor în momentul crimei. Asta a arătat expertiza psihiatrică, spune procurorul de caz. Făptașii au primit încă 30 de zile de arest preventiv. Decizia de prelungire a măsurii preventive a fost adoptată marți, 30 noiembrie, de către magistrații Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana, anunță Procuratura Generală.

„Astăzi 30.11.2021, magistrații Judecătoriei Chișinău sediul Ciocana, au admis în totalitate demersurile procurorilor din cadrul Procuraturii municipiului Chișinău, Oficiul Ciocana și au dispus prelungirea arestului preventiv pe un termen de 30 zile în privința celor doi învinuiți de comiterea omorului unui copil cu vârsta de 2ani, săvârșit în octombrie curent, în sectorul Ciocana mun. Chișinău”, se arată într-un scurt comunicat al PG.

Amintim că în dimineața zilei de 1 noiembrie, Poliția Republicii Moldova a anunțat despre descoperirea unei crime „deosebit de grave” - omorul unui copil de aproape doi ani, săvârșit de o tânără, în grija căreia a fost lăsat de propria mamă, și de iubitul acesteia.

Tot atunci, într-un briefing de presă, șeful Inspectoratului General al Poliției, Iurie Podarilov, și procurorul care gestionează cazul omorului fetiței de aproape doi ani, au oferit mai multe detalii despre caz, dar și despre problematica neglijenței față de copii în ansamblu. Oamenii legii au declarat că în acest caz sunt doi suspecți - o tânără de 19 ani și iubitul acesteia de 22 de ani, care sunt bănuiți de omor intenționat cu deosebită cruzime și riscă între 15 - 20 ani de închisoare sau detenție pe viață.

Potrivit șefului IGP, acesta este al treilea caz de deces al unui copil aflat în situație de risc înregistrat de poliție, din cele 628 de cazuri înregistrate în primele 9 luni ale anului 2021.

Pe data de 4 noiembrie, cei doi suspecți au fost plasați în arest preventiv.