mamaplus

Delia, amintiri tulburătoare din adolescență: "De ce faci asta unui copil? De ce ești imbecil?"

-
//
10.05.2022

Delia a făcut câteva mărturisiri tulburătoare și a lansat acuzații grave la adresa celor care hărțuiesc verbal sau chiar fizic adolescenții. Această perioadă este una extrem de delicată pentru minori, iar astfel de evenimente pot lăsa amprente negative asupra psihicului lor. Artista spune că acest gen de abuzuri există și au existat dintotdeauna și cu părere de rău nu s-a găsit deocamdată o modalitate de a le combate.

"În perioada liceului, o parte dintre profesorii de muzică le spuneau elevelor: "Vai, măi, ți-au crescut sânii față de luna trecută” și le pipăiau efectiv pe sâni! Acest gen de abuzuri există și au existat dintotdeauna, efectiv. Că alegi să crezi, să înțelegi sau nu, că te gândești „vai, de ce a așteptat 10 ani să povestească”.... Atât i-a luat să-și facă curaj să povestească treaba asta. N-ai niciun drept să judeci! Ai drept să judeci agresorul, nu victima.

Aveam 13 ani și veneam de la școală cu flautul în cutie. Auzeai, când treceai pe lângă un șantier și chiar și în curtea școlii: "Hei, fata cântă la ce atârnă?". De ce faci asta unui copil, unui adolescent, unei femei, nu contează, de ce ești imbecil, de ce?”, a mărturisit Delia pe Instagram.

Artista spune că se confruntă cu anxietatea și asta se întâmplă în special atunci când vede la știri astfel de cazuri. Aceste situații îi par extrem de stresante și de cele mai multe ori trebuie să facă un efort colosal pentru a le depăși, fără să-i afecteze vizibil viața sau cariera.

"Dispare și reapare, nu e o chestie pe care s-o pot controla foarte mult. Nu pot să spun că am avut niște probleme, niște drame, dar am faze în care mă cuprinde anxietatea. Pot fi minute în care simt o stare care nu mi-este foarte confortabilă și poate fi legată de un mic detaliu, poate fi provocată de o ieșire în public pe care nu o pot controla sau care nu-mi face plăcere. E bine să te poți repoziționa de fiecare dată, să nu te lași doborât și să găsești echilibrul.”, a dezvăluit Delia Matache.