mamaplus

Decis! Școlile din Chișinău rămân închise luni, 27 noiembrie

-
//
26.11.2023

Comisia Situații Excepționale Chișinău a decis că elevii din școlile din Chișinău, inclusiv școlile de artă, vor rămâne acasă luni, 27 noiembrie. Orele de curs vor fi recuperate ulterior.

mamaplus

Anunțul a fost făcut de edilul Ion Ceban, în seara zilei de 26 noiembrie. 

Potrivit lui Ceban, fiecare instituție educațională va decide individual când și în ce mod vor recupera orele, pe parcursul anului.

„Grădinițele vor activa”, a precizat edilul.

„La fel, este recomandat ca angajații să nu fie penalizați dacă vin cu întârziere la muncă. Serviciile Primăriei vor continua să intervină pe străzile orașului non-stop, prioritar pe străzile și trotuarele principale, accesele către grădinițe, instituții medicale și sociale. Rugăm înțelegere și prudență din partea tuturor locuitorilor”, a conchis primarul.

Totodată, Ministerul Educației și Cercetării a recomandat autorităților publice locale să examineze posibilitatea suspendării procesului educațional în localitățile unde accesul la instituțiile de învățământ este îngreunat sau imposibil. 

Recomandarea vine în contextul condițiilor meteorologice nefavorabile din Republica Moldova. Totodată, autorităților publice locale li s-a recomandat să verifice suplimentar transportul școlar, inclusiv să apeleze la Inspectoratul General de Poliție pentru a asigura transportarea în siguranță a copiilor.

„Orarul recuperării orelor va fi decis de organele locale/municipale de specialitate. Ministerul Educației și Cercetării menționează că securitatea elevilor și a angajaților din sistemul educațional trebuie să rămână o prioritate în orice condiții”, au precizat autoritățile centrale.