mamaplus

DECIS: Purtarea măștii este obligatorie la toate evenimentele publice în spațiile deschise

-
//
16.07.2021

În baza indicatorului de incidență cu COVID-19, Comisia Extraordinară de Sănătate Publică a municipiului Chișinău, a stabilit Gardul de alertă „Cod verde”. Totodată, în contextul răspândirii la nivel mondial și regional al tulpinilor noi și mutații a virusului COVID-19 în mun. Chișinău și a riscului major de import se mențin în vigoare toate măsurile de protecție.

Astfel, măsurile care rămân în vigoare sunt:

  • Purtarea măștilor de protecție în toate spațiile publice închise, în transportul public, la stațiile de așteptare, la toate evenimentele publice în spațiile deschise cu aglomerații umane, în cadrul întrunirilor cu caracter unic, adunărilor în masă cu respectarea în aceste cazuri a distanței sociale.
  • Dezinfecția și igienizarea mâinilor.
  • Evitarea evenimentelor cu prezența aglomerațiilor umane

Potrivit ultimelor date, bilanțul cazurilor de COVID-19 în țara noastră a ajuns la 257.766. În total, în cadrul instituțiilor medico-sanitare spitalicești, sunt internați 159 confirmați cu infecția COVID-19, dintre care 49 în stare extrem de gravă (10 pacienți sunt conectați la aparate de respirație asistată).

În total, 250.719 persoane au fost tratate de COVID-19. În tratament la domiciliu cu forme ușoare și moderate de COVID-19 se află 542 persoane, iar 18.073 sunt sub supraveghere la domiciliu. Până acum, 6219 persoane au decedat în urma complicațiilor.