mamaplus

DECIS: Cimitirele din Chișinău vor fi ÎNCHISE de Paștile Blajinilor

-
//
15.04.2021

Primarul general de Chișinău Ion Ceban a făcut anunțul astăzi într-un live pe pagina sa de Facebook. Potrivit edilului, cei care vor să facă curățenie la morminte pot să o facă până la Blajini și după.

„Vă rugăm să păstrați normele de securitate. Instituțiile strategice Covid sunt pe alertă. Chiar dacă avem sute de paturi libere, nu vrem ca aceste paturi să fie suplinite. Restul restricțiilor rămân în vigoare.

Cum va activa serviciul din cadrul cimitirelor? Porțile vor fi închise de Paștile Blajinilor. În rest, acestea vor fi deschise până la aceste sărbători, în fiecare zi de la ora 08:00 – 17:00. Decizia nu a fost schimbată”, a declarat Ceban.

Precizăm că în cadrul Centrului municipal de Vaccinare sunt amenajate 6 posturi de imunizare, iar fiecare post poate să imunizeze cca 200 de persoane, astfel capacitatea zilnică de vaccinare poate ajunge până la 1200 persoane. Până la ziua de astăzi au fost imunizate cca 40% din cadrele didactice din municipiu. În paralel, municipalitatea a decis vaccinarea prioritară din săptămâna curentă și a taxatorilor din parcurile de troleibuze și autobuze.