mamaplus

De Ziua Internațională a Familiei, CCF Moldova a lansat cea de-a treia ediție a campaniei „Povești de-acasă”

-
//
16.05.2022

Citim povești copiilor, pentru al treilea an consecutiv. Campania socială Povești de-acasă, alături de Ilinca Avram, în acest an revine cu o noutate. Timp de 15 zile, seară de seară, poveștile vor fi citite de tați. Reprezentanții CCF Moldova își doresc astfel să valorifice rolul părinților în viața copiilor și importanța taților.

Cu grijă pentru toți copii lumii, își vor continua misiunea și vor susține dreptul fiecărui copil la FAMILIE. Campania lansată, anume în această zi, în care marcăm Ziua Internațională a Familiei, are și scopul de a spori colectarea de fonduri în sprijinul, atât, a copiilor care trăiesc la limita sărăciei în țara noastră, cât și pentru copiii care fug de război și au nevoie de ajutor. 

În prima zi a campaniei, Ambasadorul Ucrainei în Moldova, Marko Shevchenko, a venit cu un mesaj emoționant de susținere a campaniei.

Pentru că citirea poveștilor de către tați este importantă în dezvoltarea copiilor, CCF Moldova a invitat peste 15 protagoniști: Vlad Țurcanu, Maxim Melinti, Maxim Potârnichi, Dumitru Marian, Dan Melnic, Roman Rybaleov, Dumitru Talmazan, Victor Nicolaescu, Tudor Darie, Petru Hadârcă, Dumitru Roman, Iulian Filip, Dmitri Voloshin, Dinu Țurcanu, Mihai Burciu și alte nume cunoscute publicului.

Invităm copiii, părinții, bunicii, seară de seară la povești cu fapte bune. Donațiile sunt colectate ușor și comod direct pe platforma www.donatii.md.

Campania se va desfășura pe toate canalele de socializare ale CCF Moldova: FacebookInstagramYouTube.

Potrivit cercetărilor făcute în domeniu, activitatea cerebrală a copiilor cărora părinții le citesc povești înainte de culcare este mai intensă decât în cazul copiilor care nu ascultă povești.

Din păcate, peste 1000 de copii încă mai trăiesc în internatele din Moldova, iar alte sute trăiesc în sărăcie absolută și riscă să ajungă în instituțiile rezidențiale, din cauza faptului că părinții nu reușesc să facă, de unii singuri, față provocărilor. Vom fi alături de fiecare copil, să reușim să-i ținem grămăjoară. Atunci când ne gândim la „ai noștri”, vă îndemnăm să nu uităm de copiii pentru care părinții speră la o minune ca să le ofere elementarul, iar acea minune putem s-o facem noi.