mamaplus

De Ziua Familiei, femeile deținute s-au revăzut cu copiii lor

-
//
17.05.2023

În fiecare an, la data de 15 mai, este celebrată Ziua Internațională a Familiei. În acest context, Avocatul Poporului pentru drepturile copilului, Maia Bănărescu, a vizitat Penitenciarul nr. 7 - Rusca (penitenciar pentru femei).

mamaplus

Potrivit unui comunicat al oficiului Avocatului, femeile deținute au avut posibilitatea de a se revedea cu familiile, în special cu copiii lor, transmite Știri.md.

La începutul evenimentului, Maia Bănărescu a salutat călduros mamele și copiii veniți în vizită și le-a repartizat mici cadouri. Totodată, în cuvântul său de salut, Ombudsmanul Copilului a menționat că „familia este cea mai de preț comoară pentru fiecare persoană și ceea ce ne motivează să fim mai buni, iar copiii au cea mai mare nevoie de iubirea necondiționată și protecția unei familii”.

La activitatea festivă au venit cu un cuvânt de salut ministra Justiției, Veronica Mihailov-Moraru, și șefa adjunctă a Administrației Naționale a Penitenciarelor, Liuba Jignea.

O surpriză din partea Avocatului Poporului pentru drepturile copilului pentru toți a fost prezența interpreților de muzică populară Igor Rusu și Maria Tincu.

La fel, cu prilejul Zilei Internaționale a Familiei, la data de 16 mai 2023, Ombudsmanul copilului a vizitat copiii din Penitenciarul nr. 10 - Goian (Centru de detenție pentru minori și tineri). Minorii au avut parte de un masterclass organizat de Federația de Padel din Republica Moldova. Copiii au avut o experiență unică și deosebită de a învăța să joace padel, ceea ce le-a adus degajare emoțională, bucurie și entuziasm.

Amintim că Ziua Internațională a Familiei a fost proclamată de Adunarea Generală a Organizației Națiunilor Unite la 20 septembrie 1993, ce reflectă importanța pe care comunitatea internațională o acordă familiilor.