mamaplus

De șapte ani, un preot din Pelinia organizează tabere pentru copii: De fiecare dată creștem numărul participanților

-
//
19.07.2023

De șapte ani consecutiv, copiii din satul Pelinia, raionul Drochia, își petrec vacanțele într-un mod mai neobișnuit. Aceștia participă la o tabără de zi, unde au parte de jocuri, socializare și unde se roagă. Tabăra este organizată de preotul Adrian Ciobanu, care slujește la o biserică din sat.

mamaplus

Copiii sunt încântați de faptul că pot participa la diferite activități recreative de grup, ateliere de creație și concursuri, scrie tvn.md.

„Am mulți prieteni, mă joc sau fotbal sau baschet, mă dau cu bicicleta uneori. Aș vrea să mai stau 10 zile aici sau mai mult, o vară întreagă”, spune Alexandru Pripa-Răilean, participant. 

„Jocurile, copiii, atmosfera. Vorbim, discutăm, ne jucăm, mai multe lucruri interesante”, a spus Maria Borinschi. 

„Mă plimb cu prietenii, mă joc baschet, fotbal, mă plimb, fac ruguri, ne jucăm”, a adăugat Xenia Țurcanu, participantă. 

Pe copii i-au vizitat și salvatorii din cadrul secției Situații Excepționale din Drochia. Aceștia le-au explicat participanților cum trebuie să procedeze când este pericol de înec la un bazin acvatic. 

“Îl apucăm oare de păr, oare îl apucăm așa și venim, în toată data venim din spate, deoarece dacă el va fi din față, el o să vrea să iasă la suprafață și să ne aplece pe noi”, spune Sergiu Donțu, ofițer superior Secția Situații Excepționale Drochia.

De asemenea, în timpul zilei, copiii au parte de un prânz, care este preparat chiar în curtea bisericii. 

„Acum noi facem salată cu pepeni și roșii, salată, în momentul acesta. Acolo se face borș, se face felul doi, s-a făcut pilaf, macaroane, se face cartofi cu carne mâine, miercurea nu se dă dezlegarea la mâncare cu carne”, spune Vera Borș, locuitoarea satului Pelinia, raionul Drochia.

„Suntem la a șaptea ediție și de fiecare dată creștem numărul de copii și activitățile care se desfășoară cu ei. De fiecare dată această tabără se organizează cu suportul bisericii Sf. Nicolae, însă biserica Sf. Ierarh Nicolae suntem noi oamenii, care contribuim cu toții și credincioșii pentru ca lucrurile să se desfășoare foarte bine”, susține Adrian Ciobanu, parohul bisericii Sfântului Ierarh Nicolae, satul Pelinia, raionul Drochia.

În acest an, tabăra „Bucuria” este frecventată de 184 de copii.