mamaplus

De mâine, 21 mai, începe înscrierea copiilor în clasa întâi. Ce acte trebuie să prezinte părinții

-
//
20.05.2020

Potrivit unui ordin emis anterior de Ministerul Educației, înscrierea copiilor în clasa I, în instituțiile de învățământ pentru anul de studii 2020-2021, va avea loc în două etape.

Prima etapă de înscriere a copiilor în clasa I va avea loc în perioada 21 mai – 19 iunie. Iar a doua etapă de înscriere (pentru copiii care nu au reușit să fie școlarizați în prima etapă) va avea loc în perioada 21 iunie – 31 iulie. În prima etapă va avea loc depunerea, completarea și validarea cererilor și actelor de înscriere a copiilor în clasa I în instituţia de învăţământ din districtul şcolar.

Totodată, cererile pentru admiterea în școlile din Chișinău pot fi depuse online, pe platforma https://escoala.chisinau.md/. Depunerea cererilor în instituții conform adresei de domiciliu, va fi disponibilă începând cu data de 21 mai, de la ora 8:00.

Actele necesare:

  • Cererea;
  • Buletinul de identitate al părintelui sau al reprezentantului legal;
  • Certificatul de naștere al copilului.

Menționăm că la această etapă nu este necesară prezentarea certificatului medical.

”Pentru etapa de înscriere a elevilor la școală nu este obligatorie prezentarea certificatului medical. La depunerea cererii, părinții vor semna o declarație pe propria răspundere, asumându-și că vor prezenta certificatul medical până la începutul anului școlar.”, a declarat anterior ministrul educației Igor Șarov.

Pe data de 19 iunie, instituțiile de învățământ și organele locale de specialitate în domeniul învățământului vor afișa numărul locurilor rămase libere după depunerea actelor în instituțiile de învățământ în prima etapă de înscriere a copiilor în clasa I, potrivit unui comunicat de presă emis de Ministerul Educației.

Etapa a doua se va organiza în perioada 22 iunie -28 august în cadrul căreia va avea loc depunerea, completarea și validarea actelor de înscriere a copiilor din districtul şcolar, care vor împlini vârsta de 7 ani până la începutul anului şcolar şi n-au reuşit să fie înscriși în prima etapă și a copiilor din alte districte şcolare pe locurile disponibile.

Lista finală a copiilor înscriși în clasa I validată prin ordinul directorului instituției va fi afișată la 28 august 2020.