mamaplus

De la sancțiuni până la eliberări din funcție: RTEC intensifică verificările tuturor șoferilor de troleibuze

-
//
25.03.2023

Regia Transport Electric Chișinău a intensificat verificările „riguroase” ale tuturor șoferilor de troleibuze. În urma acestora vor fi întreprinse toate măsurile necesare, de la sancțiuni disciplinare/financiare până la eliberări din funcție. Cel puțin așa este precizat într-un comunicat emis de RTEC.

mamaplus
  • Verificarea stării fizice și psihologice - șoferii trebuie să fie într-o stare bună de sănătate, care nu ar putea afecta capacitatea lor de a conduce în siguranță;
  • Verificarea fișelor conducătorilor și a tuturor incidentelor sau plângerilor în care au fost implicați;
  • Verificarea participării regulate la instruirile obligatorii privind respectarea RCR;
  • Verificarea respectării cu strictețe a obligațiunilor funcționale.

„Este important ca șoferii să respecte legile și regulamentele de circulație și să fie supuși verificărilor de siguranță pentru a se asigura că pasagerii și participanții la trafic sunt în siguranță”, notează RTEC.

Amintim că verificările au început după ce în după-amiaza zilei de 24 martie, un troleibuz de pe ruta nr.13 a lovit-o mortal pe Anastasia, fetița de 12 ani, pe strada Mircea cel Bătrân din sectorul Ciocana al Capitalei. Șoferița de 41 de ani, care conducea troleibuzul, a fost reținută pentru 72 de ore.

Regia Transport Electric a deschis o anchetă. Potrivit poliției, șoferița troleibuzului ar fi accelerat în timp ce copila traversa regulamentar pe o trecere de pietoni. Pe de altă parte, taxatoarea susține că fata ar fi încercat să fugă în fața troleibuzului și nu pe zebră.

Preliminar, s-a stabilit că fetița a fost lovită în timp ce traversa strada regulamentar, la o trecere nedirijată pentru pietoni. Cazul este investigat de poliție.

Sursa: tv8.md