mamaplus

De la începutul verii, sute de persoane cu mușcături și înțepături au solicitat ambulanța

-
//
03.08.2023

În ultimele două luni, peste 500 de persoane cu mușcături de animale sau înțepături de insecte au solicitat ambulanța.

mamaplus

Potrivit Centrului Național de Asistență Medicală Urgență Prespitalicească, de la începutul verii până în prezent, intervenția ambulanței a fost solicitată pentru 502 persoane, dintre care 336 maturi și 166 copii cu mușcături de animale sau înțepături de insecte, transmite Știri.md.

După acordarea asistenței medicale urgente la etapa de prespital 198 pacienți, dintre care 128 adulți și 70 copii, au fost transportați la instituțiile medicale spitalicești din R. Moldova.

Uneori, înțepăturile de insecte cauzează reacții alergice severe, iar cele mai periculoase sunt înțepăturile de albine sau viespi. Tratamentul reacțiilor alergice variază în funcție de severitatea reacției și locul înțepăturii. În caz că o persoană a fost înțepată simultan de mai multe insecte sau dacă înțepătura s-a produs la nivelul feței, gâtului sau cavității bucale, trebuie solicitată ajutorul medicilor.

În această ordine de idei, IMSP Centrul Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească atenționează populația despre riscul major pentru sănătate în cazuri de înțepături de insecte ce prezintă un pericol real pentru viață și sănătate, îndeosebi la persoanele alergice, copii, vârstnici.