mamaplus

De la bal la spital: O gravidă a ajuns la reanimare cu COVID-19 după ce a participat la o nuntă

-
//
29.09.2021

O gravidă de 33 de ani infectată cu virusul SARS-CoV-2, nevaccinată, care a avut o afectare pulmonară gravă, de aproximativ 70%, a fost salvată de către medicii din cadrul Spitalului Județean de Urgență (SJU) Alba Iulia, România, la îngrijirea acesteia contribuind mai multe echipe medicale, de la diferite specialități, precum ATI, Boli infecțioase, Urgențe, Ginecologie şi Neurologie. Pacienta a manifestat simptome specifice de COVID-19 în prima jumătate a lunii septembrie, după ce a participat la o nuntă. Ea a ținut legătura cu medicul de familie, însă a evitat să se prezinte la spital, în speranța că se va vindeca acasă.

Femeia a dorit să transmită un mesaj public, din dorința ca "alte persoane să conştientizeze cât de periculos este acest virus, să se protejeze şi să acționeze din timp, pentru a nu trece prin acelaşi chin".

"Sfatul meu pentru toți cei care nu se simt bine, iar medicația prescrisă la domiciliu nu îmbunătățeşte starea de sănătate este să se prezinte la spital până nu este prea târziu", a spus pacienta.

Ea a chemat ambulanța doar după câteva zile în care s-a simțit rău. Testul COVID-19 a ieşit pozitiv şi, la scurt timp, starea sa de sănătate s-a agravat.

"Țin minte cum întindeam mâinile spre cadrele medicale să mă salveze, am primit ajutor, iar apoi m-am trezit pe un pat de ATI, cu o mască de oxigen mai puternică şi oameni minunați lângă mine. Îl țineam de mână pe domnul doctor şi îl rugam să nu plece. Am simțit că Dumnezeu a avut grijă de mine şi absolut toate cadrele medicale s-au luptat să îmi salveze viața şi, din fericire, au reuşit. Simt că m-am născut a doua oară", a transmis femeia.

Ea a adăugat că le este recunoscătoare medicilor, asistenților, infirmierilor şi întregului personal.

"Dacă nu erau ei, nu ştiu ce mă făceam. Le transmit oamenilor că sunt dovada vie că virusul există, este foarte periculos, că trebuie să se protejeze, să facă tot ce ține de ei să nu îl contacteze, iar dacă se întâmplă acest lucru, să nu ezite să se prezinte la spital. Nici eu nu am crezut niciodată că pot trece prin aşa ceva", a afirmat pacienta.

Femeia este însărcinată în săptămâna a 27-a, iar acum e internată la Terapie Intensivă non-COVID-19, unde continuă refacerea, după ce s-a vindecat de SARS-CoV-2, fiind negativă la testele efectuate.