mamaplus

De două ori mai mulți copii bolnavi de COVID-19 în Republica Moldova

-
//
20.10.2021

În acest an se atestă o creștere a numărului de îmbolnăviri cu virusul de tip COVID-19 la copii. Dacă în toamna anului trecut erau circa 5% din cazuri de îmbolnăvire la copii, în această toamnă rata de îmbolnăvire este de aproximativ 10-12%, iar formele de îmbolnăviri sunt mult mai agresive.

O declarație în acest sens a fost lansată de către ministra Sănătății, Ala Nemerenco, în cadrul emisiunii „Punctul pe Azi” de la postul TVR Moldova. De asemenea, demnitara a ținut să atenționeze părinții că în această perioadă, copiii fac forme medii-grave și grave ale bolii.

Referindu-se la vaccinarea minorilor, ministra susține că deocamdată în Republica Moldova nu a demarat acest proces, accent punându-se pe vaccinarea adulților, fapt care ar reduce riscul de răspândire a infecției.

„Vreau să subliniez că la moment nu există programe de vaccinare a minorilor, ci oferirea șanselor de a vaccina, dacă părinții își doresc acest lucru. Dar despre acest subiect se discută în țările în care s-a vaccinat majoritatea populației adulte. Acum, dacă vom trece la vaccinarea copiilor – doar în sensul de a oferi dreptul acelor părinți care își doresc să vaccineze copiii”, a menționat Ala Nemerenco.

În context, ministra Sănătății a venit cu un apel repetat către toți cetățenii să respecte regulile de prevenire a infecției Covid-19, să urmeze recomandările medicilor și ale specialiștilor.