mamaplus

De ce Laura Cosoi a fost nevoită să stea departe de fiicele mari, după ce a născut

-
//
12.09.2022

Pe 23 iunie, Laura Cosoi a devenit mamă pentru a treia oară. În vara acestui an, actrița a adus-o pe lume pe Lara, cea de-a treia fiică. A născut tot natural, însă, spre deosebire de celalalte două sarcini, în primul trimestru a întâmpinat unele probleme, chiar dacă sarcina a fost una ușoară per total. Într-un interviu emoționant pentru Viva.ro, vedeta ne-a dezvăluit și de ce a fost nevoită să stea departe de fetele mari, după ce a născut.

Despre sarcină

A fost o sarcină un pic diferită, aș putea spune. În primul trimestru mi-a fost un pic mai rău, în sensul că mi-a fost greață față de celelalte două sarcini, dar a fost o sarcină foarte ușoară per total.

Despre nașterea

Eu știu că sunt foarte multe femei care nasc greu, care au tot felul de complicații și care întâmpină tot felul de probleme și n-aș vrea să spun că nașterea naturală e un gest de bravură, pentru mine a fost ceva firesc. Eu nu pot să relatez o altă experiență decât cea pe care am trăit-o.

Faptul că am fost la a treia naștere, că am făcut sport de performanță, că sunt un om căruia nu îi este frică de durere, că am fost foarte sigură pe mine, pe copil, am simțit că bebelușul s-a dezvoltat normal – toate lucrurile astea au fost așa ca o rețetă pentru această naștere, care a fost destul de ușoară.

Contracțiile au început cândva noaptea, în somn, pe la 6 dimineața deja erau mai tari, nu mai puteam să dorm… Pe la 8, organizam copiii să-i duc la creșă, la grădiniță, am făcut duș, am sunat moașa, m-am gândit dacă să mă duc la spital sau nu, iar pe la 9 aveam deja contracții regulate, foarte mari, de naștere. Am ajuns pe la 10 la spital și la 12.05 minute a venit pe lume Lara. Din momentul în care m-am urcat pe masa de nașteri, în 10 minute am născut, atât de repede s-a petrecut totul. Mi-a ajutat Dumnezeu și a fost cu noi acolo.

Despre primele zile acasă cu Lara

mamaplus

Sâmbătă am adus-o pe Lara de la maternitate, iar duminică Vera (fetița mijlocie a Laurei)  a făcut febră. A stat cu febră vreo trei zile și am depistat apoi că are herpangină – a fost o epidemie prin grădinițe și prin creșe – și a luat și Rita, și uite-așa a trebuit să stau departe de ele, ca să nu ajungă să facă și Lara. Nu a făcut, slavă Domnului!, a fost foarte bine, dar îți dai seama că, în momentul în care ai copii acasă, nu mai e mediul ăla steril și trebuie să te adaptezi din mers, să nu intri în panică.

Îmi amintesc acum că era destul de multă agitație când am venit cu Lara… Eu eram super liniștită la maternitate, iar când am ajuns acasă era un haos, toată lumea vorbea încontinuu, o măsurau, îi puneau mâna pe degețele, i le pupau, o pupau pe gură. Deci îți dai seama, veniți de la creșă… Ce COVID, ce viruși? Dar slavă Domnului că e totul în regulă, fetițele sunt bine și sănătoase, și n-am avut probleme până acum.

mamaplus
mamaplus
mamaplus