Este cunoscut faptul că, contactul fizic dintre mamă și copil este extrem de important pentru a se crea o legătură strânsă între cei doi.
Potrivit The Daily Mail, copilul este capabil să simtă și să recunoască atingerea chiar și în uter (în cazul în care mama își mângâie burta). În cadrul unui studiu realizat cu ajutorul unui aparat cu ultrasunete tridimensional, cercetătorii au urmărit copiii ân timp ce se dezvoltă în uter. S-a dovedit că copiii au încercat să se apropie de peretele uterului atunci când mamele lor își atingeau burtica.
În plus, cercetătorii și-au dorit să analizeze și reacția copilului atunci când alte persoane ating burta mamei. Atingerea tatălui sau a străinilor nu a provocat o reacție la fel de puternică. Așadar, fătul simțea cine-l atinge. Astfel se explică și faptul că mama simte mișcările celui din burtică, iar alții nu le observă.
“Mamele își ating burțile spontan și fără a-și da seama. Aceasta este o metodă de comunicare cu micuțul. Orice stimulare de acest gen este benefică pentru dezvoltarea fătului și pentru formarea unei relații speciale cu părinții”, a specificat doctorul Viola Marx.
Sursa: Mamaplus.MD