mamaplus

De ce apare febra și cum ar trebui să procedăm când aceasta crește

-
//
13.12.2023

Probabil fiecare persoană s-a confruntat cel puțin o dată în viață cu starea febrilă. De ce apare febra și cum ar trebui să procedăm atunci când temperatura corpului crește aflați din subiect.

mamaplus

Corpul uman este construit în așa mod încât funcționează optim la o anumită temperatură, de obicei vorbim de circa 36.6 °C, plus minus câteva zecimi, în regiunea axilară, adică sub braț, transmite radiomoldova.md.

În interiorul nostru, apropo, este mai cald. Atunci când temperatura este prea joasă starea se numește hipotermie, iar când aceasta este prea mare - hipertermie.

Deși unii oameni încep să panicheze la o creștere nesemnificativă a temperaturii corporale, de exemplu 37°C, aceasta încă nu este considerată a fi febră. De la 37°C până la 38°C este subfebrilitatea, iar valorile mai mari de 38°C sunt numite febră.

Temperatura organismului crește atunci când suportăm o infecție. Celulele imune distrug patogenii, iar în proces se eliberează substanțe pirogene, adică care induc febra. Febra indică despre faptul că imunitatea noastră luptă cu ceva străin.

De obicei febra apare din cauza infecțiilor, dar poate fi cauzată și de alte boli sau medicamente. Conform livescience.com, creșterea cu numai 1°C a temperaturii corpului face organismul să cheltuie cu 10% mai multă energie.

O febră ușoară poate trece de la sine, dar atunci când aceasta persistă prea mult timp și cu valori ridicate, cu siguranță ar trebui să ne consultăm cu medicul de familie în privința tacticii de tratament.

Consultul specialistului medical este și mai important atunci când vorbim de copii. Pentru a evita intoxicațiile cu medicamente, dozele pentru aceștia se calculează în funcție de greutate.