mamaplus

De astăzi, moldovenii vor plăti mai puțin pentru lumină. Deciziile ANRE – publicate în Monitorul Oficial

-
//
07.07.2023

Începând de astăzi, moldovenii vor achita mai puțin pentru energia electrică. Astfel, consumatorii din nordul țării vor plăti 3 lei și 20 de bani pentru un kwh, cu 38 de bani mai puțin decât până acum. Tariful pentru consumatorii din centrul și sudul țării va fi de 2 lei și 57 de bani, cu 42 de bani mai mic față de cel precedent.

mamaplus

Noile prețuri micșorate la energia electrică au intrat în vigoare astăzi, după ce deciziile respective, aprobate de Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE), au fost publicate în Monitorul Oficial, transmite MOLDPRES.

Potrivit ANRE, micșorarea tarifelor a fost determinată în particular de diminuarea prețurilor de procurare a energiei electrice de la furnizorul central, reducerea costurilor pentru prestarea serviciilor de distribuție a curentului, în cazul „Premier Energy” și înregistrarea excedentului tarifar, în cazul „Furnizarea Energiei Electrice Nord”.

Aceasta este cea de-a doua micșorare a prețurilor la energia electrică în ultimele aproximativ trei luni. La mijlocul lui aprilie curent, tarifele la lumină au scăzut cu circa 5-6 la sută.