mamaplus

De astăzi, călătoria cu transportul public în municipiul Chișinău va costa 6 lei

-
//
01.07.2022

Începând cu 1 iulie, o călătorie cu troleibuzul sau autobuzul în municipiul Chișinău va costa 6 lei. Noile tarife aprobate de primarul general al capitalei, Ion Ceban, au intrat în vigoare. Astfel, prețul unui bilet de călătorie cu transportul public în raza orașului și în suburbii va constitui 6 lei. La fel, 6 lei va costa și călătoria cu maxi-taxi. Totuși, în unele cazuri prețul unei călătorii cu microbuzul ar putea ajunge și la 12 lei.

Amintim că, Consiliul municipal Chișinău a adoptat metodologia de calculare a tarifului pentru călătoria în transportul public din capitală și a pus în sarcină primarului general stabilirea valorii de referință pentru calcularea tarifului de călătorie cu troleibuzul și autobuzul și aprobarea tarifelor pentru călătorie în transportul public din municipiul Chișinău. Ulterior, Primăria Chișinău a anunțat că începând cu data de 1 iulie, călătoria cu transportul public în mun.Chișinău va costa 6 lei.

Ulterior, Oficiul teritorial Chișinău al Cancelariei de Stat a sesizat instanța de judecată în legătură cu decizia edilului capitalei, Ion Ceban, de a majora prețul călătoriei cu transportul public. Potrivit autorităților centrale, atribuirea lui Ceban a dreptului de a aproba noile tarife pentru călătoria cu troleibuzul șui autobuzul a fost contrară prevederilor legislației.

Joi, 30 iunie, Curtea de Apel Chișinău a decis strămutarea la Judecătoria Chișinău, sediu Rîșcani a cererii Oficiului teritorial Chișinău a Cancelariei de Stat. Ca urmare, Judecătoria Chișinău a decis să restituie documentul instanței ierarhic superioare. În consecință, cererea ar urma să ajungă pe masa judecătorilor Curții Supreme de Justiție care va decide ce instanță de judecată va examina cazul.