mamaplus

De astăzi, alocațiile copiilor cu cetățenie română se majorează cu 20%

-
//
01.02.2021

Începând cu ziua de astăzi, 1 februarie, copiii ai căror părinți dețin cetățenie română primesc alocațiile majorate cu 20%. În ceea ce privește a doua creștere, ministrul muncii  de la București, Raluca Țurcan, susține că va discuta atunci când va exista bugetul aprobat. Aceasta a precizat că urmează să se stabilească dacă se va menține și a doua tranșă de 20%, mărire care ar putea avea loc în luna iulie sau august. 

Astfel, alocaţia pentru copiii cu vârste între 2 şi 18 ani va ajunge la suma de 214 RON pe lună (echivalentul a 920 lei moldovenești).

Curtea Constituțională a României a respins pe 24 septembrie 2020 sesizarea Guvernului privind legea din Parlament care prevedea că alocațiile trebuie dublate și respingerea prevederea din ordonanța de urgență care stabilea creșterea lor etapizată.

Raluca Țurcan a precizat anterior și că alocațiile pentru copiii până în doi ani și pentru copiii cu handicap, cu vârsta de maximum 18 ani, vor creşte la suma de 427 de lei pe lună (cca 1840 lei moldovenești): "Pentru copiii până în 2 ani şi copiii cu handicap până la 18 ani, cuantumul alocaţiei va fi de 427 de lei lunar".