mamaplus

Cutremurător: O mamă și-a născut copilul în lighean şi l-a aruncat apoi la gunoi

-
//
06.11.2020

Detalii desprinse din filmele de groază au fost dezvăluite astăzi de presa din România. O femeie a fost condamnată după ce şi-a ucis copilul abia născut într-un lighean şi l-a aruncat la un tomberon.

Potrivit anchetatorilor, femeia în vârstă de 50 de ani locuia în camera unui cămin împreună cu concubinul şi cu cei doi copii ai lor cu paternitatea nerecunoscută. Locuinţa are o singură cameră în care locuiesc 5 persoane: cei doi concubini, copiii acestora şi fiica bărbatului, din căsătoria anterioară.

Partenerul de viaţă al inculpatei a declarat că atunci când a început relaţia cu aceasta, au hotărât să nu aibă copii, deoarece fiecare dintre ei avea din relaţiile anterioare, el doi, iar femeia cinci, însă ea a rămas din nou însărcinată.

Cu toate că acest caz a avut loc în anul 2015, detaliile cutremurătoare au fost dezvăluite abia acum de anchetatori, odată cu decizia judecătorilor.

„O anumită perioadă de timp, inculpata şi-a ascuns sarcina, negând că este însărcinată când era întrebată de concubinul său şi de vecini, însă în cele din urmă a recunoscut că este însărcinată. În data de 28 aprilie 2015 inculpata a născut într-un lighean, la termen, un nou-născut de sex femeiesc viu, viabil. Naşterea a avut loc la domiciliu, în prezenţa fiilor în vârstă de cinci, respectiv trei ani, într-un lighean, inculpata nefiind asistată medical. În timpul naşterii, inculpata a prins fătul cu mâinile de cap şi l-a tras, astfel că i-a cauzat un traumatism (prin compresie craniană) care a condus la deces. Imediat după naştere, ea a pus nou-născutul într-o plasă şi l-a aruncat la containerul de gunoi din spatele blocului”, se arată în dosar.

Partenerul de viaţă al femeii, anunţat fiind despre cele întâmplate de o vecină, a venit la acasă şi a întrebat-o pe femeie ce s-a întâmplat, aceasta spunându-i că a eliminat o bucată de carne pe care a aruncat-o în spatele blocului, ulterior spunându-i că a născut un făt mort şi că ea nu a omorât pe nimeni. Bărbatul şi vecinii s-au deplasat la tomberon, însă nu au găsit nou-născutul, deoarece acesta a fost deja golit şi transportat de firma de salubritate.  

La scurt timp, femeia a fost internată în spital, primind diagnosticul de naştere spontană la domiciliu cu retenţia tardivă a placentei. Câteva zile mai târziu, o femeie care s-a dus la rampa de gunoi pentru a colecta materiale din plastic şi metal, a început să caute prin gunoiul descărcat dintr-un camion, iar la un moment dat, a tras o plasă de plastic din grămada de gunoi şi s-a uitat în interior, observând un nou-născut.

Femeia a anunţat un agentul de pază, care, la rândul său, a anunţat Poliţia. Astfel a fost găsit fătul decedat al femeii.

Magistraţii au condamnat-o pe femeia care și-a ucis fetița nou-născută la un an şi trei luni de închisoare, cu suspendare. Sentinţa, însă, nu este definitivă.