mamaplus

Cum vor putea fi înmatriculați copiii în clasa întâi? Ce spune Ministrul Educației

-
//
04.05.2020

Anul de studii va continua la distanţă şi se va finaliza pentru clasele I-XII, la 29 mai. Ministerul Educației a hotărât că în acest an tezele în instituțiile de învățământ din țară să nu aibă loc, iar mediile să fie încheiate cu minim două note. De asemenea, elevii nu vor avea parte de careuri festive dedicate încheierii anului școlar, iar înmatricularea copiilor în clasa întâi va avea loc în două etape. Anunțul a fost făcut de către Igor Șarov, ministrul Educației, Culturii și Cercetării, astăzi, 4 mai, în cadrul unei conferințe de presă.

Înmatricularea copiilor în clasa întâi va avea loc în două etape, a anunțat ministrul Educației: „Toți copii se înmatriculează în clasa întâi în conformitatea cu prevederile codului educației. Înscrierea se va desfășura în două etape. Este vorba despre perioada 21 mai-19 iunie, iar etapa a doua va fi extinsă de la 22 iunie până la 31 iulie.

Instituțiile de învățământ trebuie să asigure posibilitatea de a depune cererea atât online, cât și direct, la sediul instituției. Pentru etapa de înscriere nu este obligatorie prezentarea certificatului medical. La depunerea cererii, părinții vor semna o declarație pe propria răspundere, asumându-și obligația de a prezenta certificatul medical până la începutul anului școlar”, a precizat ministrul Educației.

Școlile vor rămâne închise până la sfârșitul acestui an școlar, iar lecțiile vor continua să se desfășoare în regim online, până la 29 mai, potrivit ministrului. El  nu a putut preciza când vor fi redeschise școlile și în ce condiții. Astfel, toți elevii vor fi promovați, fără a fi luate în considerare absențele și fără a fi organizate teze de sfârșit de an.