mamaplus

Cum va circula transportul public de Ziua Independenţei

-
//
25.08.2023

Primăria Chișinău anunță că, în perioada 25 august, ora 20:00 - 27 august, ora 24:00, circulația transportului public de pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt, în perimetrul Pieței Marii Adunări Naționale, va fi sistată în legătură cu desfăşurarea manifestărilor cu ocazia Zilei Independenței Republicii Moldova.

mamaplus

Prin urmare, circulația transportului public (troleibuze și autobuze), care traversează PMAN, va fi redirecționată de pe bulevardul Ştefan cel Mare şi Sfânt pe străzile adiacente, transmite Știri.md. 

Troleibuze: 

Rutele nr. 1, 5, 8 și 22 - pe strada Ciuflea - strada București - strada A. Șciusev (tur-retur);

Ruta nr. 4: spre Buiucani - pe strada Ciuflea - București, iar spre Botanica - de pe strada Vasile Lupu - strada A. Mateevici - strada A. Pușkin - bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt - pe traseul stabilit;

Ruta nr. 34: spre Centru - pe strada A. Șciusev - strada București, iar spre comuna Trușeni - de pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt - pe strada V. Alecsandri - strada București - strada A. Șciusev - pe traseul stabilit.

Se suspendă activitatea troleibuzului turistic în zilele de 26 și 27 august 2023. 

Autobuze:

Ruta nr. 5 - tur: pe traseul stabilit.

retur: de pe strada Mitropolit G. Bănulescu-Bodoni pe strada Columna, strada V. Alecsandri, bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt și în continuare pe traseul stabilit.

Ruta nr. 9 - tur: de pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt pe strada Bănulescu-Bodoni pe strada M. Kogălniceanu, strada A. Pușkin, bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt, strada Ismail și în continuare pe traseul stabilit și retur de pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt pe strada A. Pușkin, strada Alexandru cel Bun, strada Bănulescu-Bodoni, bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt și în continuare pe traseul stabilit.

Ruta nr. 11 - tur/retur: de pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt pe strada A. Pușkin, strada Alexandru cel Bun, strada Mitropolit G. Bănulescu-Bodoni, bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt și în continuare pe traseul stabilit.

Ruta nr. 26 - tur: de pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt pe strada Bănulescu-Bodoni pe strada M. Kogălniceanu, strada Al. Pușkin și în continuare pe traseul stabilit și retur pe traseul stabilit.

Ruta nr. 46 - tur: de pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt pe strada A. Pușkin, strada Alexandru cel Bun, strada Mitropolit Bănulescu-Bodoni, bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt și în continuare pe traseul stabilit și retur de pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt pe strada Mitropolit G. Bănulescu-Bodoni, strada M. Kogălniceanu, strada A. Pușkin, bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt și în continuare pe traseul stabilit.

Astfel, conducătorii auto care traversează cartierele unde este anunțată suspendare de trafic rutier sunt îndemnaţi să ocolească zona respectivă.